Tillbaka till Ryska

Ryska Nybörjare

  • Den ryska ekonomin är högintressant för svenska företag
  • Lär dig tyda det kyrilliska alfabetet
  • Kommunicera med cirka 285 miljoner ryskspråkiga i hela världen

Ryska var skapat för umgänge med alla - det äger spanskans högtidlidhet, franskans livlighet, tyskans kraft och italienskans sötma, latinets energiska knapphet och grekiskans klarhet och poesi. (M. Lomonosov, 1711-1765).

Innehåll
Vi börjar med det ryska alfabetet. Vi lär oss och övar hälsningsfraser, namn, hur man presenterar sig och berättar lite om sig själv. Vi jobbar med vardagligt språk, uttal och olika temaområden och situationer, dvs samtal om yrken, vid frukostbordet, vädret.

Upplägg
Varje lektion innehåller övningar, där vi tränar kapitlets ord och fraser, talövningar, övningar på hörförståelse, uttalsövningar. Dessutom ska vi jobba med läsförståelseövningar.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Kostnaden för litteratur tillkommer. Medborgarskolan tillhandahåller inte kursmaterial. Vi använder oss av boken Mozjno1-2 Textbok med ISBN-nummer: 9789147078967, övningsbok med ISBN-nummer: 9789147078974, elev-CD med ISBN-nummer: 9789147901388, facit med ISBN-nummer: 9789147079582. Observera att kursmaterialet inte ingår i kursavgiften och inte tillhandahålls av Medborgarskolan.

Invänta kallelse med datum för kursstart innan du köper boken.
Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du även 5% rabatt på http://www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta oss för att få rabattkoden.

Tips på vidareutveckling
Efter avslutad kurs erbjuder vi fortsättningskurser. Prata med din kursledare så får du hjälp att hitta rätt nivå.

Bra att veta
I våra lokaler finns kaffeautomater. Vill du köpa kaffe eller te, ta med en 5-krona.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan