Kika in på vår betawebb

Snart lanserar vi vår nya webbplats. Vill du testa den redan nu? Sök kurser och evenemang på vår betawebb.

Tillbaka till Förarintyg båt

Förarintyg båt intensiv

  • Grunderna i navigation
  • De vanligaste sjövägsreglerna
  • Tips om lämplig utrustning ombord

Med mera...

Förarintyget är den båtutbildning och det första förarbeviset som du bör ta om du har en fritidsbåt eller kör vattenskoter för privat bruk.

<b<innehåll< b="">
Kursen ger dig grundkunskaperna i navigation, sjövägsregler, säkerhet till sjöss, sjöväder och sjömanskap som är livsviktig kunskap när man är på sjön samt hur man uppträder på sjön. Förarintyget visar att du genomfört teoretisk utbildning för att föra fram en fritidsbåt inomskärs och i kustnära vatten. Det är också ett krav vid hyra av båt utomlands.
Vi rekommenderar dig att anmäla dig till kursen Båtpraktik (dag) som praktiskt komplement. Båtpraktiken är ett krav om du vill gå vidare och ta kustskepparexamen.

Upplägg
Kursen går två helger fredag- söndag

fredag 13/4 kl. 18.00-20.15
lör-sön 14-15/4 kl. 10.00-16.00 (ca 45 min lunch)

fredag 27/4 kl. 18.00-20.15
lör-sön 28/29/4 kl. 10.00-17.30 (ca 45 min lunch)

Kursen avslutas med en uppskrivning inför NFB (Nämnden för båtlivsutbildning) godkänd examinator. Kostnad för examinationen tillkommer med 500:- betalas till examinatorn på plats.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.
Krav för examination för förarintyg är att du har fyllt 12 år.

Kursledare


Håkan Eriksson är utbildad skeppare och kör persontrafik på Vättern sommartid.

Kursmaterial
I kursen använder vi oss av: Navigering & Sjömanskap komplett uppsättning, Kort 1, övningssjökort, passare, transportör och linjal. Observera att kursmaterialet INTE ingår i kursavgiften och INTE tillhandahålls av Medborgarskolan.
Material hittar du bl.a. hos Bryggboden https://bryggboden.se/sv/utbildningsmaterial/utbildningspaket-for-medborgarskolan/orebro/

Bra att veta
Om du är befintlig kund hos Svenska Sjö får du 20% rabatt på förarintyget. Gäller endast när du uppger ditt försäkringsnummer hos Svenska Sjö när du anmäler dig hos oss. Ett samarbete mellan Medborgarskolan och Svenska Sjö.

Delbetala kostnadsfritt. Ange i meddelanderutan.

Kaffe/te finns att köpa för 5:- , vån 1 och vån 2.


Utvecklingsmöjligheter
Nästa steg i din sjölivsutbildning är kustskepparintyget. Se vårt kursprogram på webben för fler kurser inom sjöliv.Anmälan

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare