Tillbaka till Dans

Bugg

  • Träna smidighet och taktkänsla
  • Få bättre kroppskontroll
  • Ha roligt

Bugg är en mycket rolig och fartfylld pardans som är lätt att lära sig! Den är under ständig utveckling och blir roligare för varje år som går. Hitta dansglädjen medan du rör på hela kroppen i takt till den härliga musiken!

Innehåll
I den här kursen går vi igenom såväl grundsteg som mer avancerade turer. Vi dansar till en blandning av dansband- och populärmusik.
Varför inte använda ditt friskvårdsbidrag till att ha riktigt roligt och samtidigt lära dig hur man dansar Sveriges mest klassiska sällskapsdans?!

Upplägg
Kursen går en gång i veckan i 7 veckor på samma dag och tid. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans i gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle. Kursen omfattar 90 minuter per kurstillfälle.

Förkunskaper
Denna buggkurs riktar sig till nybörjare så du behöver inte ha dansat tidigare.

Kursledare
Denna buggkurs leds av Isabelle Johansson som gick sin första buggkurs 2008 och utvecklades snabbt i dansen som hon nu själv håller kurser i. Isabelle är även högskoleutbildad Pyskologisk Coach med en kandidatexamen i kognitiv neurovetenskap. Hon har gedigen kompetens inom ämnet positiv psykologi och kommer att hålla i en kurs som heter Mer lycka i vardagen på Medborgarskolan HT17. Isabelle leder även vår kurs i Slowbugg.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Bekväma kläder och vattenflaska rekommenderas.

Bra att veta
På denna kurs kan du använda ditt friskvårdsbidrag, friskvårdskuponger eller Actiway. Skriv i meddelanderutan vid anmälan om det är aktuellt för din anmälan.

Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.


Anmälan

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning

Någonstans i vårens kursutbud finns en kurs som är för bra för att vara sann, lite för knäpp, lite för udda. Kan du hitta den?

Tävla om 5 st presentkort á 1 500 kr!

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare