Kika in på vår betawebb

Snart lanserar vi vår nya webbplats. Vill du testa den redan nu? Sök kurser och evenemang på vår betawebb.

Tillbaka till Övrigt inom navigation

Radarintyg för fritidsbåt

Lär dig om radarnavigering! För att få fullt utbyte av en radarutrustning måste du känna till dess funktioner och hur den används för positionsbestämning och navigering i skärgård.

Innehåll
Vi går igenom radarns huvuddelar och principer samt viktiga tekniska detaljer som är bra att veta om. Radarn är ett fantastiskt hjälpmedel till sjöss och det är därför viktigt att veta om dess möjligheteter och begränsningar både teoretiskt och praktiskt. I kursen ingår ett praktikpass för att skapa förståelse för hur radarn funkar och hur den ska användas på bästa sätt.

Upplägg
Helgkurs lördag-söndag.

Lördag kl 9- ca 17- teori i Medborgarskolans lokaler på Storgatan 18 i Örebro, med en paus för lunch. Teoriprov sker i anslutning till detta. Kostnad för det teoretiska provet är 450 kr och betalas på plats till examinatorn (ingår ej i kurspriset).

Söndag kl 9.00-13.00 och/eller kl 14.00-18.00 (beroende på hur många deltagare ni är, max 4 personer fm alternativt em)- Praktikpass (skärgårdsnavigering) med utgångspunkt från hamnen i Askersund och avslutas med praktiskt prov. Kostnad för det praktiska provet är 1000 kr och betalas på plats till examinatorn (ingår ej i kurspriset).

Kaffe och smörgås ingår i praktikturen på söndagen.

Förkunskaper
Förarintyg

Kursmaterial
Radar i Skärgården av Börje Wallin med ISBN: 9789172236240. Observera att boken inte INTE ingår i kurspriset. Du köper själv boken och tar med till första kurstillfället, invänta kallelse innan du köper boken.


Kursledare
Johan Bergsten har varit kursledare hos oss i över 10 år och har mångårig erfarenhet av sjölivsutbildning. Hen har jobbat på de stora haven i 11 år samt varit befälhavare på mindre passagerarfartyg sedan 1986, och har under hela sitt yrkesliv jobbat med sjöfart och utbildningar.
Johan har jobbat på sjöfartsverket i 6 år och driver sedan 10 år tillbaka ett rederi med en passagerarfartyg i Vätterns norra skärgård med utgångspunkt Askersund.


Bra att veta
I våra lokaler finns kaffeautomater. Vill du köpa kaffe eller te, ta med en 5-krona.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor