Tillbaka till Personlig utveckling

Mindfulness, nybörjare

Vill du lära dig att leva mer i nuet, släppa oro för framtiden och sluta älta det som varit? Mindfulness skapar balans i livet och kan höja din livskvalitet!
Välkommen på en kurs där du lär dig att hitta ett lugn i vardagen och få kontakt med livet som det är just nu.


Innehåll
Mindfulness togs till västvärlden av Jon Kabat-Zinn och har i vetenskapliga studier visat sig vara en mycket effektiv metod för att lindra t.ex. stress, sömnsvårigheter och depression.

Med enkla övningar, diskussioner och reflektioner kan du öka din förmåga att vara här och nu. Du kan också öka uppmärksamheten på dina tankar och känslor, utan att värdera eller bedöma dem. På så sätt kan du skapa balans och acceptans.

Vi går igenom vad som pågår i våra hjärnor när vi lär oss att vara medvetna (mindful) och hur du bryter dig loss från ältande och oroande.
Det kommer att ske genom olika former av meditation där du kan hitta just det som funkar bäst för dig.

Upplägg
Vi utvecklar och tränar successivt nya mentala banor genom enklare meditationsövningar, diskussioner, andnings- och avslappningstekniker. Vi går även igenom hur du kan få dessa övningar att passa in i din vardag.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Denna kurs leds av Elinor som är diplomerad mindfulnessinstruktör. Hon vill ge dig verktygen till att få en lugnare vardag, där du känner dig mer fokuserad och mindre stressad.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Bra att veta
Friskvårdsbidrag eller friskvårdskuponger/-checkar från Min Friskvård eller ActiWay kan användas på denna kurs.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

033-20 77 40

Lokalkontor i Region Väst

Någonstans i vårens kursutbud finns en kurs som är för bra för att vara sann, lite för knäpp, lite för udda. Kan du hitta den?

Tävla om 5 st presentkort á 1 500 kr!

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning