Kika in på vår betawebb

Snart lanserar vi vår nya webbplats. Vill du testa den redan nu? Sök kurser och evenemang på vår betawebb.

Tillbaka till Yoga

Kundaliniyoga

  • Du tränar upp din förmåga att fokusera
  • Sömnen och din mentala energi kan förbättras
  • Din kroppsmedvetenhet ökar och du blir mer rörlig och smidig

Kundaliniyoga kan balansera och förbättra din energi, ditt lugn, din förmåga till återhämtning och kan väcka den healande kraften inom dig. Yogan balanserar sinnet och alla dina chakran.

Innehåll
- Öka din kroppsmedvetenhet och styrka
- Få bättre koncentrationsförmåga
- Få verktyg för hur du kan klara din vardag bättre

Vi börjar med en kriya, ett set med övningar med kort vila mellan. Vi avslutar sedan med en meditation, ofta med ett mantra.

Unikt för Kundalinyogan är bland annat alla olika andningstekniker. Du får tillfälle att lära dig använda de olika teknikerna och genom medvetna andetag som kan stärka effekten av övningarna, kroppsmedvetenheten och sinnet kan bli lugnare. Kundaliniyogan även förbättra din fysiska och mentala uthållighet och reducera stressymptom.

Målet är att du efter passet ska känna ett större lugn, få mer energi och på längre sikt öka medvetenheten om din kropp och dig själv.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs. Var och en gör så gott en kan utifrån sina egna förutsättningar. Alla är välkomna, både nybörjare och vana utövare.

Kursledare
Denna kurs leds av Hannele Surjot Kaur som är diplomerad yogalärare, Qigong mästare, zonterapeut, reflexolog och massör. Hon leder även Medborgarskolans senioryoga och andra typer av yoga runt om i Göteborg. Hannele upplever att hon fått en djupare mening och förståelse för sitt eget liv efter att hon börjat med yoga. Hon har även blivit mer fokuserad och känner effekterna av yogan som lett till bättre hälsa både fysiskt, psykiskt och mentalt och vill nu dela med sig av sina kunskaper och erfarenheter till Medborgarskolans kursdeltagare.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Mattor finns att låna för den som vill.

Bra att veta
Kom i mjuka och bekväma kläder. Vi tränar barfota eller med strumpor. Ha med vattenflaska, då vi aktivt använder andningen behöver vi kontinuerligt fylla på med vätska.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.
Friskvårdsbidrag eller friskvårdskuponger/-checkar från Min Friskvård eller ActiWay kan användas på denna kurs.

Anmälan

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan