Tillbaka till Personlig utveckling

Mindfulness, nybörjare

Vill du lära dig att leva mer i nuet, släppa oro för framtiden och sluta älta det som varit? Mindfulness skapar balans i livet och kan höja din livskvalitet!
Välkommen på en kurs där du lär dig att hitta ett lugn i vardagen och få kontakt med livet som det är just nu.


INNEHÅLL
Mindfulness har i vetenskapliga studier visat sig vara en mycket effektiv metod för att lindra t.ex. stress, sömnsvårigheter och depression.

Med enkla övningar, diskussioner och reflektioner kan du öka din förmåga att vara här och nu. Du kan också öka uppmärksamheten på dina tankar och känslor, utan att värdera eller bedöma dem. På så sätt kan du skapa balans och acceptans.

UPPLÄGG
Vi utvecklar och tränar successivt nya mentala banor genom enklare meditationsövningar, skrivande, diskussioner, andnings- och avslappningstekniker. Mellan varje tillfälle får du egna övningar att göra för att öva upp din närvaro och ditt fokus.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs.

KURSLEDARE
Kursledaren Catrin Björkman är diplomerad Mindfulnessinstruktör utbildad på Mindfulnesscenter. Hon är även friskvårdskonsult med kognitiv inriktning och har en fil kand examen inom kommunikationsvetenskap. Utöver detta har hon studerat humanekologi vid Göteborgs universitet och har tidigare arbetat med personalutbildningar och varit cirkelledare under många år.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

KURSMATERIAL
Kursmaterial ingår ej i kursavgiften.

Varje deltagare läser mellan kurstillfällena ett kapitel ur boken ”Mindfulness i Vardagen” av läkaren Ola Schenström.
Boken kan lånas på biblioteket eller köpas för ca 200 kr. Med boken medföljer även en cd med olika meditationsövningar. Övningarna finns även att ladda ner online.

BRA ATT VETA
Vid några tillfällen kommer vi ha liggande övningar, så det är bra med bekväma kläder och en filt eller en yogamatta att ligga på.

Friskvårdsbidrag eller friskvårdskuponger/-checkar från Min Friskvård eller ActiWay kan användas på denna kurs.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan