Tillbaka till Franska

Franska inför resan nybörjare

  • Lär dig användbara fraser på franska
  • Få inblick i den franska kulturen
  • Franska är officiellt språk i tjugonio länder

Mest känt är kanske Frankrike för sin konst och rika konsthistoria. Flera franska konstnärer har nått världsberömmelse genom åren: Monet, Renoir och Manet, för att nämna några. Passa på att lära dig det franska språket! Världen väntar på dig!
Bienvenue!

Innehåll
Detta är ingen traditionell språkkurs - fokus ligger på att tala språket, ingen grammatik. Du lär dig fraser för vanliga samtalssituationer som en resenär möter och övar dialoger som repeteras under hela kursen. Varje lektion har ett eller flera teman, t ex shoppa, resa och bo, äta ute på barer och restauranger. Dialogerna, samtalssituationerna skall vara så verklighetstrogna som möjligt.
Kursledaren spelar rollen som t ex kypare, expedit, biljettförsäljare etc. Du får ut mer av din resa, dina upplevelser blir mer minnesvärda.
Kursen går 2 ggr/veckan, tisdag och torsdag.

Förkunskaper
Inga förkunskaper behövs.

Kursledare
Claudine Fauroux kommer från Bordeaux i Frankrike och har arbetat som språkledare på Medborgarskolan i många år. Hon har kurser från nybörjare till avancerad konversation, föreläsningar, även grammatik och uttal.

Det är något speciellt med våra kursledare...!
Våra kursledare har i regel språket som sitt modersmål eller har en gedigen utbildning inom sitt språk.
Medborgarskolan erbjuder varje termin många bra utbildningar som underlättar ledarens pedagogiska arbete och stimulerar till personlig utveckling.

Kursmaterial
Kursmaterialet ingår i kursavgiften.
Du får en pärm med olika teman och använder reseparlören som kursbok. I parlören väljer deltagarna ord och fraser som hör ihop med lektionens tema.

Bra att veta
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10% på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Introduktion till modern standardarabiska, som är det gemensamma språket för alla arabländer. Det används i första hand i tidningar, TV och i övriga officiella sammanhang.

Arabiska

Ett nytt språk öppnar bokstavligen nya världar – inte bara när du är på plats i landet utan också när du surfar på internet. Tänk att kunna läsa om världsnyheter i Le Parisien eller vad italienska Vogue skriver om mode. Vi erbjuder kurser i 28 språk i olika nivåer – Gör slag i saken och anmäl dig till en språkkurs idag

Här hittar du alla våra språkkurser!

Vi har även språkkurser i Täby - Franska, Italienska och Spanska.

Se kommande kursstarter

Få hjälp av vår kursledare att välja rätt kurs under våra inplaceringstest i början på terminen. Du kan också ta hjälp av Europarådets nivåskala och bedöm själv din nivå.

Se aktuella datum för våra inplaceringstest eller ring 010-157 63 61 och boka en tid!

Inplaceringstest/rådgivning