Tillbaka till Formgivning

Encaustic Art - Nyhet!

Skulle du vilja lära dig om hur du kan skapa konst genom att använda dig av vaxbitar och ett strykjärn? Möjligheten att få prova Encaustic art finns nu på Medborgarskolan. Här provar vi olika möjligheter att låta bilder växa fram genom att smälta vax. Ta chansen att utveckla din kreativitet på ett annorlunda sätt. Vem vet - det här blir kanske din nya stora hobby!

Innehåll
Under kursen kommer du att bli inspirerad och få prova på hur man smälter vax med hjälp av strykjärnet och stryker ut på pappret på sådant sätt att det skapas tredimensionella bilder.

Upplägg
Kursen går under en kväll och omfattar 4 x 45 min.

Kursledare
Vår kursledare Tina Lennholm är utbildad inom bland annat Encaustic art och har jobbat med skapande på olika sätt. Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs för att delta på kursen.

Kursmaterial
Kursmaterialet ingår inte i kursavgiften. Det material du behöver finns att köpa på nätet till exempel. På den här hemsidan kan du hitta ett start kit samt strykjärn som du kommer att behöva under kursen: http://www.beetree.se/index.html

Kallelse/Faktura
Kallelse/Faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka innan kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Kurstips!
Det finns flera en-kvällskurser om du skulle vilja arbeta mer med Encaustic art.

Bra att veta
Bär oömma kläder. I våra lokaler finns en kaffeautomat. Vill du köpa kaffe, te eller en kopp varm choklad? Ta med en 10-krona.

Anmälan

Dela med dig av din kunskap, inspirera andra och utvecklas själv! Som kursledare på Medborgarskolan blir du en del av folkbildningen och får en unik möjlighet att dela med dig av ditt intresse och det du brinner för.

Läs mer och ansök här!

Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför är vi på Medborgarskolan i Mälardalen sedan hösten 2016, miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

Läs mer om vårt Miljöarbete

Vi erbjuder professionella utbildningar för professionella människor - nu utökar vi kursutbudet med Företagsutbildningar i hela Mälardalen. Läs mer om lediga tjänster och ansök idag!

Läs mer

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor