Tillbaka till Husdjursskötsel

Hundkurs - Vardagslydnad

För att du och din hund ska trivas tillsammans och ha en god kommunikation är det en bra idé att träna din hund att följa kommandon. Om du inte har för avsikt att tävla lydnad med din hund är en kurs i vardagslydnad väl investerad tid.

Innehåll
Vi tränar traditionella lydnadsmoment som du kommer ha nytta av i en mängd olika situationer hemma och i samhället. Målet är att du och din hund ska fungera bra tillsammans utan utfall mot andra hundar eller drag i kopplet. Vi fokuserar på kontakt och positivt ledarskap.

Några exempel på situationer som lätt kan uppstå i vardagen:
• Ni möter en annan hund och genom att kommendera fot så håller sig din hund vid din sida.
• Vid en skogspromenad stöter ni på ett fallet träd och du kan enkelt ge ett hoppkommando.
• Vid fara kan det handla om livet och då kan du stoppa hunden och omedelbart kalla in den.

Upplägg
Kursen går en gång i veckan under sju sammankomster på samma dag och tid. Den första träffen har vi en teoretisk genomgång utan hund i Medborgarskolans lokaler och resterande sammankomster hålls utomhus med praktiska övningar. Övrig teori sker i form av diskussioner och frågestunder under den praktiska träningen. Beroende på antal deltagare kommer en till två instruktörer medverka vid varje kurstillfälle.

Förkunskaper
Det är bra om du har gått en valpkurs med din hund tidigare men det är inget krav. Viktigast är att hunden fungerar i grupp med andra hundar.

Kursledare
Hans Norling är instruktör med instruktörsutbildning från SBK. Han har tre egna hundar, Yondo och Haxim som båda är av rasen saluki och Kite som är en belgisk vallhund. Hans har ett tävlingsförflutet som lydnadsförare med bland annat deltagande i två SM på meritlistan.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Ta med dig det du behöver för att kunna föra din hund. Vid behov kommer kursledaren att dela ut kopior med lämpliga texter, bilder och diagram. Vi kommer att vara en stor del utomhus så anpassa din klädsel efter rådande väderlek.

Bra att veta
Ta med dig fika!
Din hund ska vara frisk när den kommer till kursen och ska vara försedd med de vaccinationer som krävs enligt SKK:s rekommendationer. Hunden bör vara välrastad när den kommer till kursen.

Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Anmälan

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

0300-69 01 70

Lokalkontor i Region Väst

Någonstans i vårens kursutbud finns en kurs som är för bra för att vara sann, lite för knäpp, lite för udda. Kan du hitta den?

Tävla om 5 st presentkort á 1 500 kr!

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan