Kika in på vår betawebb

Snart lanserar vi vår nya webbplats. Vill du testa den redan nu? Sök kurser och evenemang på vår betawebb.

Tillbaka till Tyska

Tyska nybörjare A1

  • Lär dig användbara fraser
  • Få tillgång till Europas nästa största språk
  • Tyskland är Sveriges viktigaste handelspartner

Eisbein mit Sauerkraut i Köln, Edelweiss i alperna eller Oktoberfest i München! Vad mycket glädje och nytta du kan få av att kunna lite tyska. Tyska talas av över 120 miljoner i Europa; i Tyskland, Österrike, Schweiz, Luxemburg, Liechtenstein - överallt i Europa har du nytta av kunskaper i tyska både privat och i arbete. Tyskland är Europas största handels- och industrination och språket är mycket gångbart i stora delar av Öst- och Centraleuropa. Med vår duktiga ledare får du en perfekt start. Kan du tyska har du mycket att vinna!

INNEHÅLL
Du lär dig grunderna i det tyska språket med fokus på kommunikation i vardagliga situationer, t. ex att hälsa, presentera sig, lära känna någon, veckodagar, klockan, fritidsaktiviteter, familjen, yrken mm. Vi lyssnar på och läser texter, lär oss uttalet. Genom repetition, dialoger och rollspel får du möjlighet till muntlig träning och befäster vanliga ord och fraser.

UPPLÄGG
Vi träffas en gång i veckan under 4 veckor

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs. Har du en del förkunskaper men vill fräscha upp din högstadie – eller gymnasietyska passar den här kursen också dig.

KURSLEDARE
Rasmus Larsson är legitimerad ämneslärare i tyska och har undervisat på privata skolor. Han har även stor erfarenhet av resor till Tyskland och Österrike.

Våra kursledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs, som är anpassad för vuxenutbildning. Vårt ledarutvecklingsprogram är en del av vårt kvalitetssystem. Här erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

OM KURSEN ÄR FULLBOKAD
Är kursen markerad som fullbokad kan du alltid anmäla dig som reserv. Kommer tillräckligt med reserver ordnar vi en till kurs under terminen. Det kan också vara så att någon avanmäler sig.

BRA ATT VETA
Europarådets nivåskala för språkkunskaper hittar du på vår hemsida. Vill du ställa frågor inför kursen går det bra att kontakta oss på telefonnummer 090 – 779611.

Anmälan

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Vi kan erbjuda 500 kvm fina och fullt utrustade lokaler för de flesta ändamål - mitt i Umeås centrum.
Ring 090-77 96 11

Besök Olofsfors bruk

Guidade turer och mycket andra aktiviteter på Olofsfors bruk!
Om guidningar se här

Aktiva Seniorers hemsida

Det finns en rad förmåner och möjligheter på Medborgarskolan för medlemmar i Aktiva Seniorer. Läs mer här

Aktiva Seniorers hemsida