Tillbaka till Bild- och formkonst

Måleri Abstrakt & Intuitivt

INNEHÅLL
En kurs i abstrakt, intuitivt måleri.
För den som vill måla flödigt i större format (akvarell och akryl är lämpligt).
Med utgångspunkt i ett stilleben utforskar man och målar känslan/upplevelsen av det man ser istället för att avbilda det. Uppgiften är att måla av stilleben på ett sådant sätt att det är oigenkännligt.
Teori: färglära (dvs hur man blandar färg och hur färger och valörer uppträder i kombination), komposition (betydelsen av riktning, volym och kontrast, vilka färger funkar "längst bak" och "längst fram"), tekniker för varierat måleri (tjockt/tunt, korta/långa penseldrag, olika riktningar osv). Komposition och färg är ju det som "bär" ett abstrakt måleri..
Men det viktigaste är ändå känslan.

FÖRKUNSKAPER
Kursen borde passa alla (med eller utan förkunskaper) för man målar ju självständigt och jag går runt hela tiden.

KURSLEDARE
Johan Lundin

BRA ATT VETA
Tag med material som ni redan har och/eller skaffa en bas som passar till den teknik som ni vill använda. På första träffen går vi igenom material som kan behövas så att ni inte köper något i onödan.

Från och med hösten 2016 arbetar vi endast med miljövänliga färger.
Vi i Medborgarskolan Syd är miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas. Det innebär att alla anställda har ett ansvar att arbeta efter de rutiner som är lämpliga i det dagliga arbetet, främst inköpsrutin, resepolicy, kemikalieinstruktion samt att hålla sig uppdaterad med vad som händer i vårt miljöarbete och ta emot revisioner på våra olika orter.

Folkbildning skapar vi tillsammans i gruppen och den drivs framåt genom kunskapsutbyte. Det kan vara stort och smått, lokalt och globalt eller fysiskt och distans - det är upp till dig och din grupp. Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och byta erfarenheter och tankar. Du som individ påverkar studiecirkelns upplägg och innehåll genom ett demokratiskt inflytande.

RABATT
Alla som går en kurs hos oss får rabatt på Bokus och Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör:
http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Som student får du 20 % rabatt på alla kurser om du har student-
kort för universitet eller högskola.

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan