Tillbaka till Matlagningskurser

Italienska köket - buffé

Det italienska köket har gett oss många läckerheter så som pasta och pizza men naturligtvis finns det många andra goda rätter från Italien. Genuina råvaror, olivolja, färska kryddor och vin är några ingredienser vi använder för att tillaga våra italienska middagar. Mycket doft och smak utlovas!

Innehåll
Tillsammans lagar vi en italiensk buffé som passar bra till bjudningar och fester så som födelsedagar och studentmottagning. Vi tittar närmare på det italienska köket och lär oss hemligheterna i det som är genuint italienskt. Rätterna vi lagar kan enkelt lagas i större mängd för att i sig bli till en huvudrätt. De olika rätterna vi lagar under dagen växer i slutändan ihop till en läcker buffé som vi tillsammans smakar av.

Upplägg
Kursen går under en sammankomst och motsvarar 6x45 minuter.

Förkunskaper
Du behöver inga förkunskaper för att delta.

Kursledare
Pauline Beemsterboer.

Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Kostnad för råvaror tillkommer 200 kronor vilket betalas direkt till kursledaren.

Bra att veta
Meddela eventuell födoämnesallergi och/eller specialkost vid anmälan.

Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning

Någonstans i vårens kursutbud finns en kurs som är för bra för att vara sann, lite för knäpp, lite för udda. Kan du hitta den?

Tävla om 5 st presentkort á 1 500 kr!

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan