Tillbaka till Engelska

Engelska kundservice B1 del 2

  • Vår tids internationella språk
  • Enligt vissa beräkningar talar över en miljard människor engelska

Att ta emot utländska besökare, telefonsamtal eller konversera per e-post kräver kunskaper i engelska även att förstå de olika kulturella skillnaderna som kan uppstå. En besökare som får ett trevligt mottagande i receptionen eller i telefon får ett starkare förtroende för företaget.
I den moderna globala affärsvärlden är det viktigt att kunna kommunicera och föra fram sina budskap. Även att kunna bygga upp ett samarbete med affärskontakter utomlands och i Sverige behöver du känna dig trygg med din engelska för att nå de resultat som du har tänkt dig.

Innehåll
För dig som jobbar bl a inom serviceyrken och vill utveckla dig själv och din kompetens för bättre kundservice.
Vi går igenom engelska uttryck och fraser som du bör använda vid kundkontakt, i receptionen, när du talar i telefon och konversera samt e-post. Vi går igenom de kulturella olikheterna som kan uppstå och förväntningar från besökare med olika nationaliteter.
Hur du kan presentera dig själv och dina idéer på ett proffsigt sätt. Fokus ligger på vokabulär och uttal. Att kunna tala med större säkerhet och att välja rätt ord och språkstil.

Upplägg
Kursen omfattar 2 x 45 min per tillfälle, vi träffas under 8 veckor.

Förkunskaper
Du kan fungera i de flesta situationer som kan uppstå vid t.ex resor. Du kan oförberedd gå in i ett samtal med anknytning till vardagslivet t.ex familjen, fritidsintresse och arbete.

Kursledare
Det är något speciellt med våra kursledare...! Våra kursledare har i regel språket som sitt modersmål eller har en gedigen utbildning inom sitt språk. De flesta har pedagogisk utbildning och erfarenhet av undervisning.
Medborgarskolan erbjuder varje termin många givande utbildningar som underlättar ledarens pedagogiska arbete och stimulerar till personlig utveckling.

Rådgivning inför nivåval
Rådgivning i Stockholm inför nivåval: to 18/1 och ti 23/1, kl 16.00-19.00. Ring 010-157 63 61 och boka en tid.

Kurslitteratur
Kursboken "English for Customer Care" Avvakta med att köpa boken tills du har fått en kallelse till kursen.

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com. Rabattkoden står i din kallelse.
I Akademibokhandelns butiker kan du under samma period erhålla 10 % rabatt på böcker, papper och kontorsvaror, (gäller inte kursböcker)

Bra att veta
Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum ca 10 dagar före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala eller ring 010-157 63 61 så hjälper vi dig.

Anmälan

Missa inte att vi erbjuder online-kurser i bland annat spanska, italienska och japanska.

Läs mer om våra online-kurser!

Introduktion till modern standardarabiska, som är det gemensamma språket för alla arabländer. Det används i första hand i tidningar, TV och i övriga officiella sammanhang.

Arabiska

Vill du lära dig konsten att få folk att lyssna? Vi har många olika kurser i retorik att välja mellan.

Få hjälp av vår kursledare att välja rätt kurs under våra inplaceringstest i början på terminen. Du kan också ta hjälp av Europarådets nivåskala och bedöm själv din nivå.

Se aktuella datum för våra inplaceringstest eller ring 010-157 63 61 och boka en tid!

Inplaceringstest/rådgivning