Tillbaka till Båtradio

Båtradio SRC (tidigare VHF-certifikat)

  • Bästa hjälpen på sjön - lär dig VHFen
  • Här får "kom" en helt ny betydelse. kom!
  • Detta certifikat gäller utomlands

Här lär du dig att hantera och använda din VHF-radio, den kunskapen är en bidragande orsak till att öka säkerheten ombord. Vid en olycka till sjöss är båtradion det enda säkra alternativet, mobilen är inte att lita på, täckningen till sjöss är för opålitlig och för dålig.
VHF ger dig också flera andra tjänster, t. ex. kulingvarning, speciell kustväderprognos m.m.

INNEHÅLL
Allt du behöver för att kunna hantera båtens radioutrusning, anrop, alfabetet, radiodisciplin med mera. Före uppskrivning gör gruppen en provskrivning. Kursens mål är uppskrivning för Begränsat radiotelefonistcertifikat.

Intyget fås efter godkänd uppskrivning. Ta med legitimation till uppskrivningen.
Avgiften betalas, kontant, direkt till förhörsförrättaren vid uppskrivningstillfället.
För aktuell kostnad se: http://www.nfb.a.se/hello-world-2/.

UPPLÄGG


Du går in på NFB:s hemsida WWW.batlivsutbildning.se/Intyg/SRC gör provet och tar med det godkända resultatet till uppskrivningen, som brukar infalla helgen efter kurstillfället.


 


Beställ boken VHF till sjöss i god tid innan kursstart, så du hinner läsa på egen hand, det behövs för att klara provet på NFB:s hemsida men det är viktigt att du inväntar kontakt från Medborgarskolan innan du beställer ditt material från länken www.sjoshopen.seIntensivkurs innebär att du som deltagare måste vara beredd att läsa på egen hand.

Om ni är en grupp om minst 7 deltagare, kan vi skapa en kurs för er, med startdatum som passar gruppen och ledaren.

KURSLEDARE
Nils-Erik Höjer har alltid varit intresserad av båtliv och att lära ut till andra. Under drygt tjugo år har han, på sina kurser hos Medborgarskolan, haft bortåt ca trehundra deltagare. Intresset för båtliv väcktes på 60-talet, först med motorbåtar och nu under de senaste åren med segelbåtar. Nils-Erik är ute på sjön ofta - inget ovanligt med upp till 80 övernattningar per båtsäsong. Skepparexamen för egen del tog han i början av 70-talet. Idag håller han utbildningar för förarintyg, kustskepparintyg, SRC och VHF-certifikat.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett gediget, internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

ÖVRIGT
Kostnad för uppskrivning tillkommer.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com.

Alla kursstarter är preliminära, en studietimme är 45 minuter. Fakturan kommer via mail före kursstart. (Vänligen ange er mail vid kursanmälan)

Vill du delbetala kursen? Kontakta ditt lokalkontor för mer information.

Anmälan

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

0501-702 60

Lokalkontor i Region Väst

Någonstans i vårens kursutbud finns en kurs som är för bra för att vara sann, lite för knäpp, lite för udda. Kan du hitta den?

Tävla om 5 st presentkort á 1 500 kr!

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor