Kika in på vår betawebb

Snart lanserar vi vår nya webbplats. Vill du testa den redan nu? Sök kurser och evenemang på vår betawebb.

Tillbaka till Silversmide och annan metallslöjd

Silversmide - Möhippa/Svensexa/Event

  • Skapa dina egna verk från idé till verklighet
  • Utveckla din kreativitet
  • Arbeta med händerna

Formge och tillverka dina egendesignade smycken i silver! Låt dig inspireras av din favoritdesigner eller designa något alldeles unikt. Silver är en fantastisk metall. Den rostar och ärgar inte och har en inneboende lyster och kan poleras upp så att den likt en spegel återger ljuset i sin omgivning. Silversmide är ett hantverk vars traditionella tekniker har använts och utvecklats under många tusen år. Kursen kan bokas för till exempel en möhippa eller en svensexa eller för er som vill ha en annorlunda after work eller ett trevligt event.

Innehåll
Kursen är en kortkurs i silversmidets konst. Kanske vill ni göra ett armband med varsin egendesignad berlocker till brud eller brudgum? Kanske vore det kul att designa varsitt hängsmycke som minne av dagen? Kanske vill ni bara veta mera om silversmide inför en längre kurs eller som ett roligt inslag i en konferensdag? Välkomna med er förfrågan så diskuterar vi hur vi kan skräddarsy kursen för just ert sällskap. Vi utgår ifrån varje enskild deltagares behov och nivå i möjligaste mån.

Upplägg
Kursen går den dag och tid vi kommer överens om. Kursen lämpar sig bäst till ett mindre sällskap men vid intresse - kontakta oss med en förfrågan så diskuterar vi vad som är möjligt.

Förkunskaper
Den här kursen vänder sig både till dig som är nybörjare och till dig som är mera van.

Kursledare
Jan Nilsson är utbildad silversmed med gesällbrev. Jan har många års erfarenhet från Markströms i Uppsala, där han även utbildades till juvelsfattare. Han arbetade som juvelsfattare hos Markströms och Schalins i Östersund samt som egen företagare. Jan är en erfaren kursledare både inom silversmide och juvelfattning på såväl studieförbund som på Guldsmedsförbundet. Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial
Kursmaterial finns att köpa på plats och faktureras i efterhand. Kostnad för silver är 14:- /gram. Tänk gärna ut i förväg vad du vill göra. Försök att skissa upp en modell hur du vill att ditt silverföremål ska se ut (silversmycke t. ex. en ring, ett armband, en berlock etc.). Ta gärna med papper och penna.

Kallelse/Faktura
Kallelse/Faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart. Vi kommer överens om hur det går till för just er grupp.

Bra att veta
Vi håller till i våra hantverkslokaler på Ekeby Bruk - Hantverkscentrum.

Anmälan

Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför är vi på Medborgarskolan i Mälardalen sedan hösten 2016, miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

Läs mer om vårt Miljöarbete

Dela med dig av din kunskap, inspirera andra och utvecklas själv! Som kursledare på Medborgarskolan blir du en del av folkbildningen och får en unik möjlighet att dela med dig av ditt intresse och det du brinner för.

Läs mer och ansök här!

Vi erbjuder professionella utbildningar för professionella människor - nu utökar vi kursutbudet med Företagsutbildningar i hela Mälardalen. Läs mer om lediga tjänster och ansök idag!

Läs mer

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor