Tillbaka till Matlagningskurser

Peruansk raw food

Det peruanska köket anses vara ett av de mest varierade och originella i världen tack vare dess blandning av olika matkulturer. Inkarikets matkultur har smält samman med spanska, afrikanska, kinesiska, japanska och italienska matinfluenser och gett upphov till en matkultur från ”fyra kontinenter i ett enda land”.
Idag lagar vi traditionella peruanska rätter med en ”twist”, det vill säga med inslag av andra matkulturer. Idag enbart raw food.

Innehåll
Dagen ägnas åt raw food eller råkost, mat som inte upphettats över 40-45 grader. Man utesluter alltså kött-, fisk-, mejeri- och spannmålsprodukter. Syftet med raw food är att äta så naturlig och hel mat som möjligt. På så sätt bevarar man näringen och energin som helt eller delvis förstörs då mat processas eller hettas upp. Många av de så kallade superfood som används inom raw food har peruanskt ursprung, som till exempel maca, quinoa, lucuma, rå kakao, yaconsirap osv. Dessa är bara ett fåtal av de många superfood som kan användas i köket för att öka näringsupptaget i maten.

Upplägg
Kursdeltagarna arbetar i mindre grupper och får olika uppgifter enligt recept. Kursen avslutas med gemensam måltid, därefter hjälper alla till att duka av och diska det sista av kärl och porslin.

Förkunskaper
Alla är välkomna.

Kursledare
Regina Rojas Tena är född i Lima men flyttade till Sverige som barn. Hon har alltid haft ett brinnande intresse för matlagning och alltid haft det peruanska köket nära till hjärtat. Hon tycker dock om att experimentera i köket för att skapa nya matupplevelser. Regina har även gått en raw food kock grundutbildning genom Medborgarskolan ledd av Ulrika Hoffer. Hon har därefter börjat utveckla de traditionella raw foodrätterna med inslag av peruanska smaker.

Kursmaterial
Du får ett recepthäfte som innehåller de rätter vi kommer att laga. Kostnad för råvaror, recept och material ingår i avgiften.

Utvecklingsmöjligheter
Det finns många andra spännande matkurser att välja mellan, läs mer på www.medborgarskolan.se

Bra att veta
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Surdegsbröd, fikabröd, glutenfritt bröd – lär dig baka riktigt gott bröd på någon av våra kurser!

Se alla kurser

Föreläsning med Peter Streijffert
Lär dig ta tillvara mat, minska på onödiga förpackningar, minska matsvinnet och samtidigt laga bra, billig och god mat!

Zero Waste - minska matsvinnet!

Frossa i choklad – lär dig göra chokladpraliner, tryfflar och sötsaker med choklad!

Se alla kurser

Den indiske matlagningsgurun Sanjoo Malhotra bjuder generöst på expertkunskaper från sitt forna hemland.

Se kommande kursstarter