Kika in på vår betawebb

Snart lanserar vi vår nya webbplats. Vill du testa den redan nu? Sök kurser och evenemang på vår betawebb.

Tillbaka till Silversmide och annan metallslöjd

Silversmide - Infattning med stenar Nyhet!

  • Skapa dina egna verk från idé till verklighet
  • Utveckla din kreativitet
  • Arbeta med händerna

Formge och tillverka dina egendesignade smycken i silver med infattade stenar! Låt dig inspireras av din favoritdesigner eller designa något alldeles unikt. Silver är en fantastisk metall. Den rostar och ärgar inte och har en inneboende lyster och kan poleras upp så att den likt en spegel återger ljuset i sin omgivning. Silversmide är ett hantverk vars traditionella tekniker har använts och utvecklats under många tusen år. Kursen är för dig som gillar att arbeta med dina händer och som älskar den tillfredsställande känslan av att själv ha tillverkat något bestående.

Innehåll
Under kursen får du lära dig grunderna i hantverket. Vi jobbar med körnfattning, riven fattning och klofattning. Vi kör också en avstickare och tar en inblick i Fadenfattning och Carréfattning. Teori varvas med praktik under handledning av kursledaren (du arbetar självständigt). Vi utgår ifrån varje enskild deltagares behov och nivå.

Upplägg
Kursen går en fredag samt under en helg (lördag och söndag samma vecka). OBS! Olika tider de olika dagarna: fre kl. 18.00-21.00, lör kl. 09.30-16.00, sön kl. 09.30-16.00.

Förkunskaper
Den här kursen vänder sig till dig som är mera van vid hantverket och vill utveckla dig vidare och då inom steninfattning.

Kursledare
Jan Nilsson är utbildad silversmed med gesällbrev. Jan har många års erfarenhet från Markströms i Uppsala, där han även utbildades till juvelsfattare. Han arbetade som juvelsfattare hos Markströms och Schalins i Östersund samt som egen företagare. Jan är en erfaren kursledare både inom silversmide och juvelfattning på såväl studieförbund som på Guldsmedsförbundet.

Kursmaterial
Du behöver särskilt material för att kunna delta i kursen. Sticklar, fattarclove, fräsar, borrar, silverringar 4 x 2,5 mm och zirkoner. Har du inte detta material kan du köpa det på kursen till en kostnad av ca 1 200 kr (meddela vid anmälan - dock senast 180321 - om du behöver köpa material så att det kan beställas). Har du dessa verktyg meddela detta vid anmälan så kan kursledaren berätta mer om vilka sticklar, fräsar och borrar du kommer att behöva.

Kallelse/faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Bra att veta
Vi håller till i våra hantverkslokaler i Ekeby Bruk - Hantverkscentrum.

Anmälan

Vi erbjuder professionella utbildningar för professionella människor - nu utökar vi kursutbudet med Företagsutbildningar i hela Mälardalen. Läs mer om lediga tjänster och ansök idag!

Läs mer

Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför är vi på Medborgarskolan i Mälardalen sedan hösten 2016, miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

Läs mer om vårt Miljöarbete

Dela med dig av din kunskap, inspirera andra och utvecklas själv! Som kursledare på Medborgarskolan blir du en del av folkbildningen och får en unik möjlighet att dela med dig av ditt intresse och det du brinner för.

Läs mer och ansök här!