Tillbaka till Dans

Orientalisk dans fortsättning vuxen - Saidi

  • Träna smidighet och taktkänsla
  • Få bättre kroppskontroll
  • Ha roligt

Orientalisk dans, även kallat magdans, är ett mycket brett begrepp som innefattar alla dansformer och genrer med ursprung någonstans det vida geografiska område vi kallar Orienten. Dansen kännetecknas generellt av suggestiva rytmer, mjuka, kvinnliga rörelser, shimmy och fräcka accenter.

INNEHÅLL OCH MÅL
Vi tränar alla grundläggande rörelser för orientalisk dans: både de mjuka runda cirklarna, 8:orna och ondulationerna, de mjuka armarna, samt de raka, hårdare accentrörelserna och även skak-/vibrationstekniken i shimmy. Då detta är en fortsättningskurs kommer vi här att gå djupare in i alla rörelser och kombinera rörelser i flera lager och isolationer. Vi kommer att göra snabbare, större, mindre, djupare, långsammare rörelser och utveckla tolkningen av musiken. Vi fokuserar på att mjuka upp kroppen så att den vänjer sig vid att vara mjuk och och rörelserna sätter sig i muskelminnet.

Under våren kommer fortsättningskursen att ha Saidi, egyptisk folklore med käpp som tema. Kursen är en fortsättningskurs. Den rekommenderas inte till nybörjare.

FÖRKUNSKAPER
Denna kurs är tänkt för elever som gått minst ett år orientalisk dans.

KURSLEDARE
Alva Aucu
Alva har många års erfarenhet av att leda danskurser för både vuxna och barn. Hon vidareutbildar sig regelbundet inom orientalisk dans.
Medborgarskolan har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

BRA ATT VETA
Orientalisk dans dansas oftast barfota, så vi rekommenderar därför att eleverna är barfota.
Rekommenderad klädsel: relativt åtsittande så att läraren och eleverna enkelt kan se alla rörelser. Inga myntbälten då det inte passar stilen och stör ljuden!

Har du läst våra köpvillkor?
Ta reda på viktig information innan du anmäler dig eller vänd dig till oss för upplysning.
Det går att dela upp betalningen på två eller tre tillfällen utan extra kostnad. Ange önskemål om detta vid anmälan, likaså om du vill utnyttja studentrabatten (intyg krävs).
Obs att startdatum i bokningsbekräftelsen är preliminärt. Invänta alltid kallelse!

ERBJUDANDE
Gå två kurser inom dans, sång eller musik och få 300 kr rabatt på den andra kursen, eller gå tre kurser och få 500 kr rabatt på den tredje!
Erbjudandet är personligt. Det omfattar inte enskild undervisning och går ej att kombinera med andra rabatter.

ANVÄND DITT FRISKVÅRDSBIDRAG HOS OSS!
Skatteverket godkänner att du använder ditt friskvårdsbidrag (som de flesta får av sin arbetsgivare) till att gå denna kurs. Gå en eller flera kurser, beroende på hur stort ditt bidrag är. Betala kursavgiften och kontakta oss på 075-241 68 50 / region.syd@medborgarskolan.se och begär kvitto till din arbetsgivare.

RABATT
Alla som går en kurs hos oss får rabatt på böcker.
Läs mer om hur du gör: http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Som student får du 20 % rabatt på alla kurser om du har student-
kort för universitet eller högskola.

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor