Tillbaka till Dans

Orientalisk dans nybörjare vuxen

  • Träna smidighet och taktkänsla
  • Få bättre kroppskontroll
  • Ha roligt

Orientalisk dans, även kallat magdans, är ett mycket brett begrepp som innefattar alla dansformer och genrer med ursprung någonstans i det vida geografiska område vi kallar Orienten. Dansen kännetecknas generellt av suggestiva rytmer, mjuka, kvinnliga rörelser, shimmy och fräcka accenter.

INNEHÅLL OCH MÅL
Denna kurs är en nybörjarkurs, tänkt för alla som är intresserade av att lära sig de grundläggande rörelserna inom orientalisk dans. Fokus ligger väldigt mycket på att rörelserna ska kännas bra i kroppen och hjälpa till att göra ryggen och lederna rörligare. Elever i alla åldrar är välkomna!
Vi kommer att träna alla runda, mjuka rörelser i första hand, sedan de raka – i första hand på ett mjukt sätt, senare möjligen även på ett lite snärtigare sätt – och vibrationsteknik – shimmy. Ledaren följer elevernas utveckling kontinuerligt så att vi lär oss i lagom tempo. Vi kommer inte att träna på någon lång koreografi under denna första termin, däremot kommer vi att träna små kombinationer till dels en mycket välkänd egyptisk melodi, dels kommer vi att prova små kombinationer av steg från egyptisk folklore, i första hand saidi och beledi awadi.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs.

KURSLEDARE
Alva Aucu
Medborgarskolan har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

BRA ATT VETA
Orientalisk dans dansas oftast utan skor, så vi rekommenderar därför att eleverna är barfota.
Rekommenderad klädsel: relativt åtsittande så att läraren och eleverna enkelt kan se alla rörelser. Inga myntbälten då det inte passar stilen och stör ljuden!

Har du läst våra köpvillkor?
Ta reda på viktig information innan du anmäler dig eller vänd dig till oss för upplysning. Det går att dela upp betalningen på två eller tre tillfällen utan extra kostnad. Ange önskemål om detta vid anmälan, likaså om du vill utnyttja studentrabatt (intyg krävs).
Obs att startdatum i bokningsbekräftelsen är preliminärt. Invänta alltid kallelse!

ERBJUDANDE
Gå två kurser inom dans, sång eller musik och få 300 kr rabatt på den andra kursen, eller gå tre kurser och få 500 kr rabatt på den tredje!
Erbjudandet är personligt. Det omfattar inte enskild undervisning och går ej att kombinera med andra rabatter.

ANVÄND DITT FRISKVÅRDSBIDRAG HOS OSS!
Skatteverket godkänner att du använder ditt friskvårdsbidrag (som de flesta får av sin arbetsgivare) till att gå denna kurs. Gå en eller flera kurser, beroende på hur stort ditt bidrag är. Betala kursavgiften och kontakta oss på 075-241 68 50 / region.syd@medborgarskolan.se och begär kvitto till din arbetsgivare.

RABATT
Alla som går en kurs hos oss får rabatt på böcker:
Läs mer om hur du gör: http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Som student får du 20 % rabatt på alla kurser om du har student-
kort för universitet eller högskola.

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan