Tillbaka till Dans

Dansmix - Jorden runt, 6-8 år

  • Träna smidighet och taktkänsla
  • Få bättre kroppskontroll
  • Ha roligt

Dansmix är en vidareutveckling av barndansen där man bygger vidare på att utveckla känsla att röra sig i takt musiken och genom att lära sig lättare grundsteg och teknik som alltid kommer att återkomma inom dansen. Man lär sig ett par koreografier (danser) under terminen som man ska komma ihåg utan lärarens handledning. Man kommer även att lära sig räkna till musiken och de steg man utför i koreografin. Här får du chansen att prova på olika dansstilar för att se vad som passar dig, och för att få en grund att utgå ifrån när du fortsätter dansa.

INNEHÅLL OCH MÅL
Vi arbetar med uttryck i dansen och känslan av dansglädje och provar kanske också att sjunga till musiken. I Dansmix - Jorden runt inspireras vi dans- och musikstilar från olika håll i världen.
Det är viktigt att barnen ska ha roligt tillsammans med ledaren och utveckla sitt dansintresse. Det är ett sätt att stärka sitt självförtroende och att lära sig grunden till fortsatt dansande i framtiden.

FÖRKUNSKAPER
Ett genuint dansintresse från barnen - vi har lekfulla inslag men gör inga lekpauser på dessa lektioner.

KURSLEDARE
Medborgarskolans ledare går en pedagogiska grundkurs och ingår i ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi kontinuerligt alla ledare möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

BRA ATT VETA
Lämplig klädsel är mjuka, rörelsevänliga kläder och sockiplast eller liknande på fötterna så att barnet inte halkar.
För att det ska fungera så smidigt som möjligt för barnen så är du som förälder välkommen ta del av första och sista tillfället.

Efteranmälan går bra, betala från ditt första kurstillfälle.

Har du läst våra köpvillkor? Ta reda på viktig information innan du anmäler dig eller vänd dig till oss för upplysning.
Det går att dela upp betalningen på två eller tre tillfällen utan extra kostnad. Ange önskemål om detta vid anmälan.
Startdatum i din bokningsbekräftelse är preliminärt. Invänta alltid kallelse!

ERBJUDANDE
Gå två kurser inom dans, sång eller musik och få 300 kr rabatt på den andra kursen, eller gå tre kurser och få 500 kr rabatt på den tredje!
Erbjudandet är personligt. Det inkluderar inte enskild undervisning och går ej att kombinera med andra rabatter.

RABATT
Alla som går en kurs hos oss får rabatt på böcker. Läs mer om hur du gör: http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Som student får du 20 % rabatt på alla kurser om du har student-
kort för universitet eller högskola.

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan