Tillbaka till Matlagningskurser

Chokladpraliner för nybörjare

Har du drömt om att göra blanka, vackra praliner själv? Kom och lär dig grunderna i chokladmagi!

Innehåll
Vi gör ett par sorters praliner, gjuter, tempererar och gör goda fyllningar.

Upplägg
Först gör vi ganachen och sedan gjuter vi pralinskalen. Du lär dig att temperera choklad, övar konsten och går hem med härliga praliner att överraska med.

Förkunskaper
Inga förkunskaper, alla är välkomna.

Kursledare
Ledare är Nik-Annika Märak. Nik är utbildad till både konditor och kock vid Matpedagogerna AB. Hon har lång erfarenhet från restaurang, cateringverksamhet, hemkunskapsundervisning på gymnasienivå och matlagning för tv-team. Nik arbetar idag bland annat på Vintervikens Trädgårdskafé samt i bagarstugan och i samevistet på Skansen. Hon är också medlem i Eldrimners branschråd för bröd. Nik driver en lång rad mat- och chokladprojekt - ofta med samisk anknytning. Hon håller också många korta kurser i bak och choklad för Medborgarskolan.

Kursmaterial
Recept och instruktioner som du använder på kursen. Kostnad för råvaror, material och recept ingår i avgiften.

Utvecklingsmöjligheter
Det finns gott om andra chokladkurser på Medborgarskolan. Se vårt kursprogram på webben och hitta det som passar dig.

Bra att veta
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Prova nya smaksensationer! En njutningskväll på Medborgarskolan med nedslag i gastronomin från den karibiska övärlden.

Fredag 18 maj - till anmälan!

Surdegsbröd, fikabröd, glutenfritt bröd – lär dig baka riktigt gott bröd på någon av våra kurser!

Se alla kurser

Prova nya smaksensationer tillsammans med Sveriges ende kakaoodlare Duane Dove. Med rötterna på Tobago, driver chokladbutik med försäljning och provningar i Stockholm.

Anmäl dig här!

Frossa i choklad – lär dig göra chokladpraliner, tryfflar och sötsaker med choklad!

Se alla kurser