Tillbaka till Matlagningskurser

Bakelsedag för barn/ungdom 9-13 år. Sportlovskurs

Bli mästerbagare på sportlovet! En rolig dag i köket då du bakar goda och vackra bakelser med enkla, men roliga dekorationer. För barn och ungdom 9-13 år.

Upplägg
I vårt fina kök på Hagagatan pratar vi om teknik och råvaror. Hur gör man egentligen för att det ska bli så där maffigt och gott. Du får idéer och inspiration. Vi känner på degen och smeten och övar att spritsa. Vi rör, vispar och bakar. Mumsa eller ta hem dina bakverk.

Förkunskaper
Inga förkunskaper, alla som vill vara hemmabagare är välkomna.

Kursledare
Ledare är Nik-Annika Märak. Nik är utbildad till både konditor och kock vid Matpedagogerna AB. Hon har lång erfarenhet från restaurang, cateringverksamhet, hemkunskapsundervisning på gymnasienivå och matlagning för tv-team. Nik arbetar idag bland annat på Vintervikens Trädgårdskafé samt i bagarstugan och i samevistet på Skansen. Hon är också medlem i Eldrimners branschråd för bröd. Nik driver en lång rad mat- och chokladprojekt - ofta med samisk anknytning. Hon håller också många korta kurser i bak och choklad för Medborgarskolan.

Kursmaterial
Recept och instruktioner som du använder på kursen. Kostnad för råvaror, material och recept ingår i avgiften.

Bra att veta
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Prova nya smaksensationer! En njutningskväll på Medborgarskolan med nedslag i gastronomin från den karibiska övärlden.

Fredag 18 maj - till anmälan!

Föreläsning med Peter Streijffert
Lär dig ta tillvara mat, minska på onödiga förpackningar, minska matsvinnet och samtidigt laga bra, billig och god mat!

Zero Waste - minska matsvinnet!

Surdegsbröd, fikabröd, glutenfritt bröd – lär dig baka riktigt gott bröd på någon av våra kurser!

Se alla kurser

Frossa i choklad – lär dig göra chokladpraliner, tryfflar och sötsaker med choklad!

Se alla kurser