Tillbaka till Båtradio

Båtradio SRC

 • Bästa hjälpen på sjön - lär dig VHFen
 • Här får "kom" en helt ny betydelse. kom!
 • Detta certifikat gäller utomlands

Mobiltelefonen är en falsk säkerhet till sjöss då den inte har full teckning i skärgården och ingen alls utanför kusten. Med SRC/VHF (Short Range Certificate) ombord kan man alltid få kontakt med omvärlden.

Innehåll
SRC/VHF är överlägset det bästa hjälpmedel ombord i en nödsituation. Den är båtägarens "livlina till land" och från denna kan du kalla på hjälp genom att anropa en sjöräddningscentral eller så kan du använda den som en telefon genom att anropa kustradiostationen som sedan kopplar vidare till ett landsnummer. Du kan kontrollera väder, boka hamnplats samt kontakta andra båtar t ex. I kursen ingår bland annat allmänt om radio ombord, mobiltelefon, gränsvåg, SRC/VHF-stationers utnyttjande, trafikdisciplin, nödtrafik och allt annat du behöver.

Upplägg
Kursen går under en helg (lördag och söndag samma vecka) och omfattar 9 x 45 min totalt.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs på denna kurs.

Kursledare
Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial
Kursmaterial ingår inte i kursavgiften. Kursboken vi använder är "Radiokommunikation till sjöss VHF/SRC" upplaga 3 av Sven-Göran Palm, ISBN 9789172234758.
OBS Köp boken BARA när du har fått kallelse från oss.

Kallelse/Faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Bra att veta
Efter avslutad kurs anordnas examination. Kostnad för denna är 450 kr och betalas direkt till förhörsförrättaren. Ta gärna med egen lunch. Medborgarskolan har utbildat båtfolk i över 40 år och erbjuder ett brett utbud av såväl navigationskurser som specialkurser. För säkerhets skull - vänd dig till oss!

Anmälan

 • Kurslokal: Medborgarskolan Strängnäs, Finningevägen 52 (Glashuset), STRÄNGNÄS (Karta)
 • Ledare:
 • Start: den 10 mars 2018
 • Dag och tid: Lördag, söndag 09:00-12:30
 • Kurstimmar: 9
 • Tillfällen: 2
 • Kursnummer: 39222
 • Pris: 649 kr

Köpvillkor

Medborgarskolan Strängnäs STRÄNGNÄS

Finningevägen 52 (Glashuset), 64542 STRÄNGNÄS
Telefon: 010-1575200

Medborgarskolan Strängnäs
Trädgårdsgatan 29
645 31 STRÄNGNÄS

010-1575200
strangnas@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Strängnäs

Dela med dig av din kunskap, inspirera andra och utvecklas själv! Som kursledare på Medborgarskolan blir du en del av folkbildningen och får en unik möjlighet att dela med dig av ditt intresse och det du brinner för.

Läs mer och ansök här!

Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför är vi på Medborgarskolan i Mälardalen sedan hösten 2016, miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

Läs mer om vårt Miljöarbete

Vi erbjuder professionella utbildningar för professionella människor - nu utökar vi kursutbudet med Företagsutbildningar i hela Mälardalen. Läs mer om lediga tjänster och ansök idag!

Läs mer