Tillbaka till Redovisning och beskattning

Bokföring 2 fortsättning med Visma - distanskurs

  • Erfarna och engagerade kursledare
  • Kurser över hela landet
  • Höga kvalitetskrav

Kursen utgår från Visma Administration 500/1000 som är ett integrerat administrationsprogram för bl a bokföring, kund- och leverantörsreskontra. Visma Administration är Sveriges mest köpta program för bokföring och fakturering.

INNEHÅLL
Kursen är anpassad efter faktureringsmetoden. Efter kursen ska man själv kunna tillämpa kunskaperna när man ska databokföra och sköta faktureringen i ett företag.

1 Introduktion
Lägga upp ett företag
Kontoplanen
Verifikationsregistrering
Rapporter - moms, balans- och resultaträkning m m

2 Fakturering (kundreskontra)
Artiklar - prislista
Kunder
Fakturering - inkl kreditfakturor

3 Inbetalningar och påminnelser (kundreskontra)
Inbetalningar - inbetalningsjournal (ej filbetalningar)
Påminnelser
Räntefakturor
Avstämning mot bokföringen

4 Leverantörsfakturor (leverantörsreskontra)
Leverantörer
Fakturering
Kontering

5 Utbetalningar (leverantörsreskontra)
Utbetalningar (ej LB-rutin)
Avstämning mot bokföringen

6 Kontering, uppgifter

7-8 Integrering
Integrering av programmets delar
Avstämningar
Felhantering

UPPLÄGG
Kursen omfattar åtta kursdelar och bedrivs som heldistanskurs via ett klassrum på Folkbildningsnätet under 10 veckor. Du hämtar kursdelar och eventuella övningar/facit där. Där kan du också fortlöpande ställa frågor till läraren och kommunicera med övriga deltagare i kursen. Du bör lägga ner 4 studietimmar/vecka på kursen (en studietimma=45 minuter) men du jobbar i din egen takt, på tider som passar dig, inom ramen för kursplanen. Kursen avslutas med en inlämningsuppgift som är obligatorisk för att bli godkänd på kursen.

FÖRKUNSKAPER
God dator och internetvana behövs. Grundkurs i bokföring krävs eller motsvarande erfarenhet. Kursen är andra delen av våra bokföringskurser. Del ett är Bokföring grundkurs och del tre är Visma Administration och bokföring

KURSLEDARE
Peter Hagenstål har distansundervisning inom data och ekonomi sen flera år. Alla våra kursledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

KURSMATERIAL
Kursmaterial ingår i priset och finns för nedladdning under kursens gång.

PROGRAMVAROR MM
First Class - finns för nedladdning på www.folkbildning.net
Adobe Reader - finns för nedladdning på www.adobe.se
Visma Administration 500 - har du inte programvaran har du möjlighet att ladda ner en utbildningsversion från Internet.
PC eller Mac (Intel-baserad) med operativsystem Windows 7 / 8, Vista eller XP. Internetanslutning krävs. Tilläggsprogramvara krävs för användning på Mac. Kontakta Visma eller din datorleverantör.

BRA ATT VETA
Ange alltid aktuell e-postadress vid anmälan. Viktigt då inloggningsuppgifter m m mailas ut. Det finns möjlighet att dela upp kurs- och materialavgift.

KONTAKTA OSS
Om du vill veta mer om kursen så ring vårt Kundcenter 075-241 6850 eller skicka epost till region.syd@medborgarskolan.se

RABATT HOS BOKUS
Ta chansen och få rabatt på bland annat kurslitteratur. Ange MEDBO14 som "Kampanjkod" och få 5% rabatt på www.bokus.com.
På www.medborgarskolan.se/bokusrabatt finns detaljerad information

Folkbildning skapar vi tillsammans i gruppen och den drivs framåt genom kunskapsutbyte. Det kan vara stort och smått, lokalt och globalt eller fysiskt och distans - det är upp till dig och din grupp. Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och byta erfarenheter och tankar. Du som individ påverkar studiecirkelns upplägg och innehåll genom ett demokratiskt inflytande.

Anmälan

Som student får du 20 % rabatt på alla kurser om du har student-
kort för universitet eller högskola.

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare