Kika in på vår betawebb

Snart lanserar vi vår nya webbplats. Vill du testa den redan nu? Sök kurser och evenemang på vår betawebb.

Tillbaka till Fotografi och film

Foto digital systemkamera grundkurs 2

  • Lär dig god komposition
  • Utveckla din känsla för färg

Bli en bättre fotograf med enkla knep! Lär dig att förbättra ditt fotograferande och skapa snygga bilder. Vi går igenom de viktigaste delarna och momenten i fotografering och arbetar med olika inställningar på kameran.

Innehåll
Denna kurs riktar sig till dig som hanterar och förstår kamerans grundinställningar så som ISO, bländare och slutartid. Du lär dig om komposition, hur du hanterar olika sorters ljus och vad ljuset har för påverkan på din bild. Vi fördjupar oss inom val av exponering och lämpliga inställningar för
olika sorters situationer. Vi går igenom kamerans blixt, vad den har för inverkan på bilderna och hur du jobbar med den dels som upplättningsblixt men även som huvudljus. Ta med egen kamera.

Upplägg
Kursen omfattar 2 x 45 min per tillfälle, vi träffas en kväll i veckan under 5 veckor. Måndag 2/4 samt 30/4 uppehåll pga helgdag.

Förkunskaper
Att du gått grundkurs 1 eller har motsvarande förkunskaper.

Kursledare
Josefine Jondelius Wärmedal är din fotolärare hos Medborgarskolan i Falun. Josefine har flerårig erfarenhet av fotografering och har tagit steget från att vara hobbyfotograf till att arbeta med det professionellt. Josefine driver idag egen studio lokalt i Falun och fotograferar allt från egna
konstprojekt till företagsporträtt!

Det är något speciellt med våra kursledare! De delar med sig av sin kunskap på ett inspirerande och engagerat sätt i ämnet de brinner för.
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Material
Ta med en digital kamera med manuell inställning. Visst kursmaterial fås i kursen.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5% rabatt hos www.bokus.com samt hos Akademibokhandeln. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Ange rabattkod medbo14 vid beställning hos Bokus, eller ta med din kallelse/faktura till Akademibokhandeln för att få tillgång till rabatten.

Bra att veta
Kaffe och te finns att köpa.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala. Aviavgift 50 kr/avi tillkommer from avi nr två vid delbetalning.
Om du deltagit vid minst 75% av kurstillfällena kan Medborgarskolan utfärda ett intyg mot en kostnad om 75 kr

Anmälan

Stort grattis säger vi till Hanna Bratt och Alma Andersson som är utsedda till Årets ledare 2017 av Medborgarskolan Region Mitt!

Läs mer

Följ oss på Facebook..

Så får du uppdateringar om arrangemang och kurser där du bor!

Medborgarskolan på Facebook

Stort grattis säger vi till Emil Alstermark som är utsedd till Årets utvecklare 2017 av Medborgarskolan Region Mitt!

Läs mer