Tillbaka till Trädgård

Buketter & snitt arrangemang - Intresseanmälan Våren 2018

Anmäl ditt intresse så återkommer vi till dig när vi har datumen fastställda.

Gör fantasifyllda dekorationer till bordsarrangemang eller buketter av färska blommor och blader

Innehåll
Du kommer att få jobba med olika teman.

1:a träffen - Du får arbeta i oasis, Ta med en skål eller kruka som är ca 10 cm hög och ca 20 cm bred, grön, gräddvit, cremefärgad, ljusrosa eller ljusgul. Kom ihåg att ta med en papperskasse samt lite tidningspapper eller liknande att slå runt blommorna vid hemgång.

2:a träffen -  Du får binda buketter och behöver inte ta med dig något. Kom ihåg att ta med en papperskasse samt lite tidningspapper eller liknande att slå runt blommorna vid hemgång.

3:e träffen - Påsktema, du får fördjupa dig ytterligare i att binda buketter, får lära dig att tillverka ett rede av björk, blåbärsris eller annat ris som du sedan binder en bukett i. Sista gången får du också prova på att göra en flaskdekoration. Medtag egen vinflaska eller annan lämplig flaska, Kom ihåg att ta med en papperskasse samt lite tidningspapper eller liknande att slå runt blommorna vid hemgång.
 
Vi kommer att jobba både med inköpta snittblommor och material från naturen, ett inslag i kursen är att visa idéer på hur man kan kombinera snittblommor med det som finns ute i naturen.
 
Upplägg
Kursen pågår under 3 tillfällen samtliga dagar mellan kl 18.30-21.00.

Förkunskaper
Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av att binda blommor.

Kursmaterial
Kostnad för material tillkommer med 550 kronor. Vi kommer att meddela vilken typ av kruka, vas, fat etc som du ska ta med till varje kurstillfälle. Kom ihåg att ta med en kasse som du kan bära hem din uppsättning i.

Kursledare
Helena Carlsson är utbildad florist och trädgårdsmästare. Utbildningen gjordes på Gävle Högskolas trädgårdsmästarprogram med inriktning på hälsa och design. Stora delar av utbildningen hölls på Wij trädgårdar i Ockelbo. Se mer på www.helenastradgardslycka.se

Det är något speciellt med våra kursledare! De delar med sig av sin kunskap på ett inspirerande och engagerat sätt i ämnet de brinner för.
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Tips på vidareutveckling
Medborgarskolan har också kurser i Trädgårdsdesign.

Bra att veta
Kaffe och te finns att köpa.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala. Aviavgift 50 kr/avi tillkommer from avi nr två vid delbetalning.

Anmälan

Stort grattis säger vi till Hanna Bratt och Alma Andersson som är utsedda till Årets ledare 2017 av Medborgarskolan Region Mitt!

Läs mer

Stort grattis säger vi till Emil Alstermark som är utsedd till Årets utvecklare 2017 av Medborgarskolan Region Mitt!

Läs mer

Följ oss på Facebook..

Så får du uppdateringar om arrangemang och kurser där du bor!

Medborgarskolan på Facebook