Tillbaka till Inredningsdesign

Diplomutbildning - Inredning Färg & Form

Färg & Form är A och O inom inredning. Inredning handlar till stor del om tycke och smak och framför allt om att kunna hantera färg och form för att skapa stilsäkra miljöer.

Innehåll
Har du ett stort intresse av inredning och formgivning och vill få inspiration, kunskap och verktyg till att utveckla dina inredningsprojekt då är den här grundläggande inredningskursen något för dig. Den vänder sig även till dig som söker en förberedande kurs till högre utbildningar på t ex Konstfack eller andra högskolor, men även för dig som exempelvis arbetar eller ska arbeta som mäklare.

Utbildningen lägger fokus på rumsgestaltning för hemmet och en inblick i den offentliga miljön. Genom en kreativ process varvas teori med praktiska övningar där du arbetar fram egna idélösningar. I den här kursen går vi igenom:
• teoretisk och praktisk färglära
• rummets olika delar – material, färgsättning, ljus
• ljus och belysningsteknik
• möbler och inredningsdetaljer som textilier, växter, tavlor etc
• form, funktion, ergonomi
• stilhistoria, modern möbelhistoria
• skissteknik, ritteknik – planer, vägguppställningar
• perspektivlära
• uppdragsplanering/projektplanering
• kostnadskalkyler/budget

Vi lär oss Färg & Form från början för att skapa en förståelse för hela processen. I slutet av utbildningen genomförs en examination i form av ett skriftligt prov. För att erhålla ett diplom krävs minst 75% närvaro och att du blir godkänd på examinationen.

Upplägg
Kursen går två gånger i veckan i 6 veckor (samma dag och tid) och omfattar 4 x 45 min per sammankomst.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursmaterial
Kursmaterial ingår inte i kursavgiften utan tillkommer i den mån det används. Ledaren återkommer kring detta.

Kursledare
Evy Meurman arbetar som inredare och driver inredningsföretaget Meurman & Meurman. Evy har uppdrag över hela Mälardalen och i Stockholmsregionen. Läs mer om henne på; www.meurman.se <http://www.meurman.se>. Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kallelse/Faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Bra att veta
I våra lokaler finns kaffeautomater. Vill du köpa kaffe, te eller en kopp varm choklad? Vi tar numera enbart kort.

Anmälan

Dela med dig av din kunskap, inspirera andra och utvecklas själv! Som kursledare på Medborgarskolan blir du en del av folkbildningen och får en unik möjlighet att dela med dig av ditt intresse och det du brinner för.

Läs mer och ansök här!

Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför är vi på Medborgarskolan i Mälardalen sedan hösten 2016, miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

Läs mer om vårt Miljöarbete

Vi erbjuder professionella utbildningar för professionella människor - nu utökar vi kursutbudet med Företagsutbildningar i hela Mälardalen. Läs mer om lediga tjänster och ansök idag!

Läs mer

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan