Tillbaka till Hälso- och sjukvård

Yinyoga-prova på

INNEHÅLL
Yinyogan skiljer sig från andra mer dynamiska former av yoga. Här går det ut på att slappna av och att bli smidigare och rörligare på ett väldigt lugnt och försiktigt sätt. Vi stannar i olika positioner och håller dem ca 2-5 minuter och hjälper kroppen med kuddar och filtar bla som stöd. Detta för att få musklerna att hinna slappna av och tänjas ut sakta och försiktigt. Bindväven påverkar vi också på så vis och flödet i kroppen ökar, ungefär som när man får massage.

I yinyogan jobbar vi mycket med andningen för att hålla fokus och för att kunna slappna av så mycket som möjligt. När andningen kommer ner i magen så vidgas diafragman, det i sin tur påverkar det parasympatiska nervsystemet. Det innebär att pulsen går ner och kroppen känner sig lugn. Så fort du tar kortare andetag som man gör när man är stressad till exempel, är kroppen på helspänn. Den känner sig hotad och sätter sig i försvar.
Så genom regelbunden träning av yinyoga och mindfulness, blir man mindre stressad och får mindre stela och spända muskler.
I vissa pass blandar vi även in lite "slow flow" under andra halvan av passet. Det innebär att vi på ett väldigt lugnt sätt rör oss lite mer för att få lite mer styrka och smidighet i kroppen.

Alla pass har fokus på lugn och avslappning och passar alla åldrar, gymnaster som "kylskåp", och man behöver ingen förkunskap.

Några röster om yinyogan:
"Jag känner mig mycket mer avslappnad."
"Har mycket mindre värk och är rörligare!"
"Sover så gott efter ett pass."
"I början kunde jag komma med hjärtklappning och ångest till yogan, men efter ett pass och nu efter flera månader, mår jag mycket bättre."

Denna kurs går att boka när som det passar dig. Prova-på-pass 80:-, vid fortsättning 140:-/gång.

KURSLEDARE
Maria Modées om håller i kursen är 38 år gammal och har fyra barn i åldern 5-15 år.
Hon brinner för att få människor att må bra, och har utbildat sig i bl.a. Barn-och ungdomsterapeutisk yoga,, Yinyoga och Mindfulness med påbyggnad av MF i skolan och MF på Arbetsplatsen.
Och har även 15 hp i Psykologi.
Maria har själv egna erfarenheter av psykisk ohälsa som utmattningssyndrom, ångest och oro.


OBS, ANMÄL DIG PÅ ANNAN SIDA
Anmälan sker till: maria@mindfultraining.se med namn och fakturaadress. (Alternativt swisha till nr: 123 335 26 22)
Anmälan är bindande.

Hör av dig till Maria om du har frågor: maria@mindfultraining.se

Anmälan

Du hittar oss på Postgatan 8, tvärgatan vid tågstationen och granne med Gummifabriken. Närmsta fria parkering finns bakom Gummifabriken och på Salutorget, handikapparkering finns jämte Medborgarskolan.

Se på kartan var vi finns.

Inga problem!

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

075 - 241 68 30
(Regionens kundtjänst)

Rabatter för dig som läser på Medborgarskolan

Om du går en kurs hos oss kan vi erbjuda dig rabatter bla. på kurslitteratur.

Rabatter på böcker och båtförsäkring

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor