Tillbaka till Trädgård

Prydnadsträdgården med rosor och perenner

Planera dina rabatter till nästa sommar och för framtiden! Rosor och perenner, återkommande växter, finns i färger och former för alla smaker och behov. Växterna, alltifrån blommor till gräs, indelas efter årstid och härdighet. Vi går igenom perenna växter efter deras blomningstid, färg, andra egenskaper och vetenskapliga namn. Vi pratar om planering, plantering och skötsel så du får en prunkande rabatt för hela säsongen! Dessutom får du lära dig om rosor; från engelska Austinrosor till Nina Weibull och Peacerosen.

Innehåll
Vi går igenom den fantastiska floran, alla vackra färggranna blommor och gröna växter som trivs i vårt nordiska klimat. Alla finner något för sin trädgård, för skugga eller sol, för sandjord eller mer svårgrävd lerjord. Vad är skillnaden mellan olika sorters rosor? Busk-, kläng-, eller rabattrosor med flera. Vilken jord och gödning krävs? Samplantering, principen att föröka rosor, remonterande? Frågorna är många och vi benar ut några av dem.

Upplägg
Teoretiska genomgångar med fokus på återkommande växter, perenner och rosor.
Fem onsdagar med start 17/4, därefter 24/4, 8/5, 15/5 och 22/5. Även praktiska moment.

Förkunskaper
Kursen vänder sig till nybörjare.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs. Bara ett stort intresse för trädgård och rosor.

Kursledare
Inger Johnsson, trädgårdsmästare, som även leder flera kortare kurser med inriktning på köks- och nyttoväxter, perenner med mera på Medborgarskolan.

Kursmaterial
Material ingår i avgiften.

Utvecklingsmöjligheter
Fler trädgårdskurser ges på Medborgarskolan.

Bra att veta
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Föreläsning med Peter Streijffert 21/3

Har du ett intresse för odling och trädgård?
Prova att odla din egen mat med stadsodling!

Anmäl dig här!

Drömmer du om en ny trädgård? Eller vill lära dig mer om odling? Lär dig att skapa din egen oas på någon av våra inspirerande trädgårdskurser!

Visa alla trädgårdskurser

Lär dig binda vackra buketter som ett proffs! Bind buketter inför bröllop, Alla hjärtans dag, med vår- eller vintagetema?

Visa alla floristkurser

Lär dig att inreda med ljus. Grundläggande belysningskunskaper som hjälper dig att välja rätt ljussättning till ditt hem.

Lär dig ljussätta ditt hem