Tillbaka till Dans

Salsa

  • Träna smidighet och taktkänsla
  • Få bättre kroppskontroll
  • Ha roligt

I den här kursen kommer vi att gå igenom den ursprungliga formen av salsa som är en kombination av influenser från New York City, Puerto Rico och Kuba. Salsa kan dansas individuellt och i par. Vi kommer lära oss båda delarna. Förbered er på en rolig och fartfylld klass!

Innehåll
-fotarbete
-läran om rytmen son clave
-musikalitet

Upplägg
Vi kommer lägga fokus på att hitta taktkänslan i början av kursen med hjälp av enkla grundsteg. Olika stegkombinationer kommer att introduceras allt eftersom när stegen sitter individuellt. Först då kommer vi att para ihop oss i par för att dansa två och två.

Förkunskaper
Kursen är anpassad efter nybörjare. Den är öppen för alla som inte har dansat tidigare.

Kursledare
Denna salsakurs leds av Werta vars bakgrund som dansare började redan som 3-åring med klassisk balett som senare utvecklades till ett intresse för jazzdans följt av latinamerikanska pardansstilar och wienerwals . Dansen har alltid haft en stor inverkan i hennes liv i och med att hon har fått med sig den persiska dansen från sitt ursprung, samt även en hel del magdans.

Werta har utbildat sig i NYC och undervisar, håller i workshops lokalt och internationellt, tävlar i urban dances och driver Anatomic Jack & Dance Company tillsammans med sin kollega Shannon Mabra från NYC som också är kursledare på Medborgarskolan.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Bär finskor med hård sula, gärna klackskor som inte har för höga klackar.

Tips på vidareutveckling
Lyssna gärna in er på den musiken som introduceras under klassens gång.

Bra att veta
Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Någonstans i vårens kursutbud finns en kurs som är för bra för att vara sann, lite för knäpp, lite för udda. Kan du hitta den?

Tävla om 5 st presentkort á 1 500 kr!

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan