Tillbaka till Yoga

MediYoga

  • Du tränar upp din förmåga att fokusera
  • Sömnen och din mentala energi kan förbättras
  • Din kroppsmedvetenhet ökar och du blir mer rörlig och smidig

MediYoga är en lugn, dynamisk yogaform med stort fokus på det fysiska och mentala. Yogan sänker både stresshormoner, som kortisol, samt blodtrycket.
MediYoga är en terapeutisk yogaform som innebär mjuka lätta fysiska övningar som kombineras med andnings- och koncentrationstekniker.
MediYoga är för alla, oavsett ålder och fysiska förutsättningar.


Innehåll
Korta enkla yogaprogram kombineras med djupverkande avslappnings- och andningsövningar för att skapa balans, lugn och harmoni.
Alla övningar utförs lugnt och inkännande, alltid med utgångspunkt utifrån din egen förmåga och kapacitet. För dig som har svårt att sitta på golvet går det alldeles utmärkt att sitta på stol. Rörelserna är långsamma och kopplas till långa, djupa andetag. Man måste varken vara vig, stark eller snabb – alla utövar yogan efter egen förmåga; oavsett om du har/haft hjärtproblem, är vältränad, överviktig – eller är trött och har en riktigt dålig dag. Förmodligen är det just då du egentligen mår bäst av att yoga.

Upplägg
Kursen genomförs en gång i veckan under tio veckor, samma dag och tid med start 25 januari 2018

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs, alla utgår från sin egen förmåga.

Kursledare
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
På den här kursen använder vi oss inte av kursmaterial.

Vi reserverar oss för prisändringar.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Bra att veta
Klä dig i bekväma kläder. Ta gärna med en tröja till avslappningen. En vattenflaska kan vara bra att ha med. Yogamatta finns att låna, vill du ta med en egen så går det bra. Ta gärna med en tjockare kudde att sitta på under meditation. Det går bra att hoppa in på kursen efter kursstart

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmäl dig till Medborgarskolans kurs, klicka på knappen ”Anmälan” i rutan högst upp till höger!

Anmälan

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan