Kika in på vår betawebb

Snart lanserar vi vår nya webbplats. Vill du testa den redan nu? Sök kurser och evenemang på vår betawebb.

Tillbaka till Husdjursskötsel

Valpkurs, vardagslydnad för hundar över 3 månader

Vill du få tips och idéer på hur du kan träna för att få en glad och lydig hund? Då är det här kursen för dig. Kursen vänder sig till hundar över 3 månader.

Upplägg
Kursen börjar med en teorilektion utan hundar i Medborgarskolans lokaler vid Odenplan där vi går igenom grunden för träning av hund samt hur man kan träna de specifika momenten. De resterande 5 gångerna ses vi i Rålambshovsparken på Kungsholmen och tränar hundarna.

Träningen bygger på positiv förstärkning, det vill säga att man belönar fram rätt beteende. Alla hundar är olika så den praktiska träningen kommer att anpassas efter varje individ.
Gruppträningen i park kommer att vara på max 5 hundar. Första kurstillfället är måndag den 7/5 (teori), då ses alla deltagare (utan hund) mellan kl 18.00-20.30 på Hagagatan 23.
Kurstillfälle 2 till 6 är på söndagar, då är det träning i park med hund, gruppen kommer delas in i två mindre grupper, träningen i park är 1 timme per grupp (du tränar 1 timme någon gång mellan kl 11.00-13.30). Din träningstid bestäms första lektionen.
Kurstillfällen: måndag 7/5, därefter söndagar 20/5, 27/5, 3/6, 10/6 och 17/6.
Med reservation för ändringar.

Priset gäller för 1 hund och en deltagare. Vill man aktivt vara med som deltagare nr 2 kostar det 500 kr för tillkommande person. Meddela vid anmälan.

Innehåll
Momenten som vi kommer att gå igenom är:
· Sitt/Ligg - Stanna kvar
· Gå fint i koppel
· Gå fint vid sidan
· Inkallning
· Stopp-kommando
· Hundmöten
· Hantering
· Kommando för att avbryta ett oönskat beteende

Kursledare
Elin är utbildad allmänlydnadsinstuktör på Svenska Brukshundklubben. Hon har läst Hund, avel och utfodring på SLU och Hundens beteendebiologi på Linköpings Universitet.

Utvecklingsmöjligheter
Medborgarskolan erbjuder fler kurser om hundar, om beteende, att skaffa valp samt fler valp-/vardagslydnadskurser.

Bra att veta
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Ska du skaffa valp, vill lära dig mer om olika raser, om hundars skötsel, hundars beteenden eller börja spårträna med din hund? Vi har kurser, föreläsningar och utbildningar!

Hundkurser

Följ med oss ut i vinter och lär dig åka skridskor, längdskidor eller långfärdsskridskor.

Kurser utomhus

Gå på någon av våra föreläsningar om djur och natur! Hund- eller kattägare, jägare eller fiskare – vi har kurser för alla möjliga inriktningar.

Djurföreläsningar

Kostnadsfria kurser i svenska och samhällskunskap för asylsökande.

Läs mer / Read more