Kika in på vår betawebb

Snart lanserar vi vår nya webbplats. Vill du testa den redan nu? Sök kurser och evenemang på vår betawebb.

Tillbaka till Husdjursskötsel

Hundträning, vardagslydnad fortsättning

Hur får jag en lycklig och lydig hund? Hur jag skapar en bra relation med min hund. Kurs för hundar som gått valpkurs, vardagslydnad eller liknande.

Upplägg
Kursen börjar med en teorilektion utan hundar i Medborgarskolans lokaler vid Odenplan. På teorilektionen kommer vi gå igenom grundtanken i boken Bra relation av Kenth Svartberg. Vi kommer prata om hundens behov samt gå igenom förslag på aktiveringsövningar. De resterande 5 gångerna ses vi i Rålambshovsparken på Kungsholmen och tränar hundarna.

Gruppträningen i park kommer att vara på max 5 hundar. Första kurstillfället är den 28/3 (teori), då ses alla deltagare (utan hund) mellan kl 18.00-20.30 på Hagagatan 23.
Kurstillfälle 2 till 6 är det träning i park med hund, gruppen kommer delas in i två mindre grupper, träningen i park är 1 timme per grupp (du tränar 1 timme någon gång mellan kl 18.00-20.30). Din träningstid bestäms första lektionen.
Kurstillfällen: 28/3, 11/4, 18/4, 2/5, 16/5 och 23/5.
Med reservation för ändringar.

Priset gäller för 1 hund och en deltagare. Vill man aktivt vara med som deltagare nr 2 kostar det 500 kr för tillkommande person. Meddela vid anmälan.

Innehåll
Under kursen kommer vi öva på momenten gå fint vid sidan, sitt - stanna kvar, inkallning, stopp-kommando, hundmöten och nej-kommando. Kursdeltagarna kommer också få välja aktiveringsövningar som de sedan kan öva på under den praktiska delen av kursen.

Kursbok: Bra relation: om samspelet mellan människa och hund med TSB-modellen av Kenth Svartberg.

Kursledare
Elin är utbildad allmänlydnadsinstuktör på Svenska Brukshundklubben. Hon har läst Hund, avel och utfodring på SLU och Hundens beteendebiologi på Linköpings Universitet.

Utvecklingsmöjligheter
Medborgarskolan erbjuder fler kurser om hundar, om beteende, att skaffa valp samt fler valp-/vardagslydnadskurser.

Bra att veta
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Ska du skaffa valp, vill lära dig mer om olika raser, om hundars skötsel, hundars beteenden eller börja spårträna med din hund? Vi har kurser, föreläsningar och utbildningar!

Hundkurser

Gå på någon av våra föreläsningar om djur och natur! Hund- eller kattägare, jägare eller fiskare – vi har kurser för alla möjliga inriktningar.

Djurföreläsningar

Följ med oss ut i vinter och lär dig åka skridskor, längdskidor eller långfärdsskridskor.

Kurser utomhus

Några av vårens intressanta föreläsningar är Bohemiska trädgårdar – odödliga odlare med Elin Unnes, Naturligt snygg – Skönhet för medvetna med Hannah Sjöström ochKreativitet och galenskap - föreläsning med Simon Kyaga.

Visa vårens föreläsningar