Tillbaka till Husdjursskötsel

Hundträning - Vardagslydnad för hundar som skäller på andra hundar

Kursen för dig som har en hund som skäller på andra hundar och som skulle vilja få en ökad förståelse för varför din hund skäller, få idéer om hur man kan träna för att minska skällandet samt träna praktiskt med andra hundar som störning.

Upplägg
Kursen börjar med en teorilektion utan hundar i Medborgarskolans lokaler vid Odenplan där vi går igenom inlärningsteori, hundens beteende och behov samt möjliga orsaker till att hunden skäller. De resterande 5 gångerna ses vi i Rålambshovsparken på Kungsholmen och tränar hundarna.

Gruppträningen i park kommer att vara på max 5 hundar. Första kurstillfället är den 17/4 (teori), då ses alla deltagare (utan hund) mellan kl 18.00-20.30 på Hagagatan 23.
Kurstillfälle 2 till 6 är det träning i park med hund, gruppen kommer delas in i två mindre grupper, träningen i park är 1 timme per grupp (du tränar 1 timme någon gång mellan kl 18.00-20.30). Din träningstid bestäms första lektionen.
Kurstillfällen: 17/4, 1/5, 8/5, 22/5, 29/5 och 12/6.
Med reservation för ändringar.

Träningen bygger på positiv förstärkning, det vill säga att man belönar fram rätt beteende. Alla hundar är olika så den praktiska träningen kommer att anpassas efter varje individ. Gruppmoment, instruktioner var för sig och egen träning varvas under den praktiska delen av kursen.

Målet med kursen är att din hund ska kunna sitta och stanna kvar, möta andra hundar och komma på inkallning trots att det finns andra hundar i närheten, så en stor del av träningen kommer att läggas på att öva med ökad grad av störning från andra hundar.

Priset gäller för 1 hund och en deltagare. Vill man aktivt vara med som deltagare nr 2 kostar det 500 kr för tillkommande person. Meddela vid anmälan.

Innehåll
Momenten som vi kommer att gå igenom är:
· Sitt - Stanna kvar
· Gå fint i koppel. Gå fint vid sidan
· Inkallning.· Stopp-kommando
· Hundmöten
· Nej-kommando

Kursledare
Elin är utbildad allmänlydnadsinstuktör på Svenska Brukshundklubben. Hon har läst Hund, avel och utfodring på SLU och Hundens beteendebiologi på Linköpings Universitet.

Utvecklingsmöjligheter
Medborgarskolan erbjuder fler kurser om hundar, om beteende, att skaffa valp samt fler valp-/vardagslydnadskurser.

Bra att veta
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Ska du skaffa valp, vill lära dig mer om olika raser, om hundars skötsel, hundars beteenden eller börja spårträna med din hund? Vi har kurser, föreläsningar och utbildningar!

Hundkurser

Följ med oss ut i vinter och lär dig åka skridskor, längdskidor eller långfärdsskridskor.

Kurser utomhus

Gå på någon av våra föreläsningar om djur och natur! Hund- eller kattägare, jägare eller fiskare – vi har kurser för alla möjliga inriktningar.

Djurföreläsningar