Kika in på vår betawebb

Snart lanserar vi vår nya webbplats. Vill du testa den redan nu? Sök kurser och evenemang på vår betawebb.

Tillbaka till Kultur- och samhällsgeografi

Kulturarv, nunnor och nutidens dinosaurier

Innehåll

Vi reser till Falun där vårt första stopp blir vid Dalarnas museum som är dalfolkets eget museum. I samlingarna finns konst, möbler, glas, keramik och mycket annat, både historiska och nutida föremål, och naturligtvis en rik folkkonstsamling med sockenhantverk som dalmålningar, dalahästar, textilier och dräkter. Allt detta visar den spänning och dynamik som råder mellan de olika områdena i Dalarna. Lunchen intar vi hos Birgittasystrarna i klostret Birgittagården som ligger vackert beläget vid sjön Runn. Efter lunchen får vi information om verksamheten och klosterlivet.
Dagens sista besök blir vid Sahlins Struts och Brygghus där vi får ett spännande möte med strutsarna och ges information om de produkter som strutsarna levererar. Här finns även en gårdsbutik där det går att finna många produkter som är kopplade till strutsverksamheten. Här dricker vi eftermiddagskaffe med kaka bakad på ägg från struts.
Bra att veta
Avresa från Fredsgatan 07:30 och Eurostop 07:45. Åter i Örebro ca 20:00, Max 48 deltagare.

Pris>/b>
675 kr

Ansvariga: Hans Axelsson 019-22 23 29 och Anders Westergren 070-380 45 77


I samverkan med Aktiva Seniorer

OBSERVERA
Anmälan kan endast göras via Aktiva Seniorers anmälningsblankett eller genom att besöka eller ringa Aktiva Seniorers expedition, 019-10 29 29. Vänligen observera öppettiderna: Må-To 10.00-12.00.

Anmälan

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare