Tillbaka till Konsthantverk

Smycke tillverkning

  • Utveckla din kreativitet
  • Uttryck dig själv på ett nytt sätt

INNEHÅLL OCH MÅL
Gör dina egna smycken med en unik manikyr teknik. Du kommer att lära dig att göra olika former, såsom blommor, blad, fjärilar, mm med en ståltråd. Med hjälp av nagellack och ytspänning skapas ett tunt skikt som härdas. Det är lätt att lära sig med din egen favoritfärg på nagellacket och en mycket tunn ståltråd. Du kan göra dina egna smycken, örhängen och halsband. Njut av din egen design och kombinera med pärlor eller Swarovski kristaller.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs.

KURSMATERIAL
Du kan köpa dem på kursen
Tråd - 100kr
Nagellack (du kan ta egen nagellack)
Metallbeslag, örhängen, halsband, pärlor och kristaller, etc (pris: beror på material)

KURSLEDARE
Tamako Lyngemark
Smyckekonsten har Tamako lärt mig av sina föräldrar som var framgångrika smycke designers. Han designar smycken själv med inspiration från mitt hemland, japans estetik. Tamako flyttade till Sverige för tre år sedan och vill nu lära ut denna intressanta teknik i Sverige också. Målar även akvarell.

BRA ATT VETA
Kursen är förlagd till jämna veckor!

Vi i Medborgarskolan Syd är miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas. Det innebär att alla anställda har ett ansvar att arbeta efter de rutiner som är lämpliga i det dagliga arbetet, främst inköpsrutin, resepolicy, kemikalieinstruktion samt att hålla sig uppdaterad med vad som händer i vårt miljöarbete och ta emot revisioner på våra olika orter.

Folkbildning skapar vi tillsammans i gruppen och den drivs framåt genom kunskapsutbyte. Det kan vara stort och smått, lokalt och globalt eller fysiskt och distans - det är upp till dig och din grupp. Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och byta erfarenheter och tankar. Du som individ påverkar studiecirkelns upplägg och innehåll genom ett demokratiskt inflytande.

RABATT
Alla som går en kurs hos oss får rabatt på Bokus och Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör:
http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/
Anmälan

Som student får du 20 % rabatt på alla kurser om du har student-
kort för universitet eller högskola.

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan