Tillbaka till Friskvård

Gravidyoga

  • Kom i bättre form
  • Förebygg ohälsa

Gravidyoga är en yogaform för att hantera den stora omställningen och förändringen som en graviditet innebär och den är specifikt framtagen för den gravida kvinnan.

INNEHÅLL
Vi tränar på andningsövningar, medveten närvaro, uthållighetsträning, bäckenbottenträning, djupavslappning och meditation. Ju tidigare du börjar träna ju mer nytta har du av yogan både före, under och efter förlossningen och effekten blir att du ökar ditt välbefinnande, skapar lugn och ro, stärker band; mor och barnrelation, förbereder föräldraskapet och får ett ökat självförtroende och tillit till din egna förmåga.

UPPLÄGG
Enkla, mjuka och effektiva yogaövningar som utförs i ett lugnt och meditativt tempo. Du tränar mycket inkännande och alltid utifrån din egen förmåga och dagsform.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs.

KURSLEDARE
Marianne Torstensson är Diplomerad MediYoga- och Gravidyogainstruktör av MediYogaInstitutet i Stockholm. Hennes medicinska grund är legitimerad sjuksköterska, specialist psykiatri och legitimerad barnmorska.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

KURSMATERIAL
Mjuk ledig klädsel och barfota rekommenderas. Medtag yogamatta/liggunderlag, en fast kudde att sitta på och en filt.

BRA ATT VETA
Vi rekommenderar att börja med Gravidyoga efter vecka 12. Du bör inte göra någon form av yoga dom 12 första veckorna i graviditeten, då kroppen mår bäst av vila. Du behöver inte ha några förkunskaper utan du utgår alltid från dina egna förutsättningar. Det är en oerhört skonsam yoga och ställningarna utförs både stående och sittande.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum ca en vecka före kursstart.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 6 % på www.bokus.com och 10 % rabatt på böcker, papper- och kontorsvaror i Akademibokhandelns alla butiker.

Vill du delbetala kursen? Kontakta ditt lokalkontor för mer information.

Friskvårdsbidrag eller friskvårdskuponger/-checkar från Min Friskvård eller ActiWay kan användas på denna kurs.

Anmälan

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

0522-165 77

Lokalkontor i Region Väst

Någonstans i vårens kursutbud finns en kurs som är för bra för att vara sann, lite för knäpp, lite för udda. Kan du hitta den?

Tävla om 5 st presentkort á 1 500 kr!

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor