Tillbaka till Yoga

Yoga Vinyasa fortsättningskurs

 • Du tränar upp din förmåga att fokusera
 • Sömnen och din mentala energi kan förbättras
 • Din kroppsmedvetenhet ökar och du blir mer rörlig och smidig

Välkommen till yogans spännande värld där du lär dig utforska ditt inre och yttre väsen. Du får möjlighet att utmana dig själv fysiskt och mentalt.
Du övar upp din styrka, flexibilitet, uthållighet, ödmjukhet, medvetenhet, tolerans och acceptans. Allt börjar hos oss själva.
Alla positioner är bara ett uttryck för något mycket mer.


Innehåll
Vi kommer bygga från grunden och flöda in i olika positioner, sk asanas, i en yogaform som kallas vinyasayoga.
Yogan jag erbjuder är kraftfull och dynamisk och skön musik kommer att spela i bakgrunden, det för att hjälpa dig att komma i rätt stämning och få mer energi.
Du kommer också få lära dig andas i samklang med dina rörelser och på så sätt uppnå ett samband mellan kropp och själ och vara fullt närvarande.


Upplägg
Kurs en gång i veckan, samma dag och tid. Eventuella uppehåll på lov bestäms inom gruppen. Varje tillfälle är 60 minuter

Förkunskaper
Den här fortsättningskursen passar för dig som gått Medborgarskolans Yoga Vinyasa tidigare eller har motsvarande kunskaper i yoga.

Kursledare
Hej, jag heter Madelaine Eriksson och kommer från Göteborg. Jag har yogat i ca 6 år och undervisat i 2. För mig har yogan en naturlig daglig funktion i mitt liv. Det behöver inte alltid vara så fysiskt men att man lär sig känna in vad kroppen behöver just nu, just idag.
Det började med att jag fastnade för filosofin i yogan att du duger som du är och sedan utgå från det när jag utförde den fysiska formen. Yogan har olika syften, olika former och ser olika ut för person till person och det tilltalar mig. Ofta gillar jag den fysiska delen när jag får utmana mig själv både fysiskt, mentalt och själsligt. Att bli fullt närvarande samtidigt som du blir stark, smidig och uthållig det är en fantastisk kombination.
Jag gick först en grundutbildning på 100 timmar och byggde på den ett år senare med 50 timmars anatomi. I mars 2017 kommer jag bygga vidare med 3 dagars fördjupning i Forrest yoga i vars syfte att grunda mig ytterligare som lärare/ inspiratör.
Jag gillar yoga som är kreativ, lekfull och där man får möjlighet att växa. Att praktiserandet kan se olika ut varje gång.
För mig är en bra yogalärare eller yogainspiratör, som jag hellre kallar det, en person är äkta och vill få andra människor att växa och må bra i sig själva.
Välkommen till min yoga.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Inget kursmaterial behövs. Vill man sedan gå vidare är boken Yoga, den kompletta träningsboken för både nybörjare och erfarna med Inge Schöps, ISBN 978-1-4454-2051-6, väldigt informativ och bra.

Vi reserverar oss för prisändringar.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Bra att veta
Ha gärna på dig ledig klädsel med en topp som inte kasar upp vid upp och nedåtvända rörelser. Ta gärna med en långärmad tröja som kan vara skön att ta på sig vid avslutande avslappning.
Tänk också på att inte äta för tätt inpå passet, utan låt det gärna gå runt 2 timmar innan.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmäl dig till Medborgarskolans kurs, klicka på knappen ”Anmäl” i rutan högst upp till höger!

Anmälan

 • Kurslokal: Medborgarskolan Karlstad Herrhagen, Vasagatan 8, KARLSTAD (Karta)
 • Ledare: Madelaine Eriksson
 • Start: den 17 januari 2018
 • Dag och tid: Onsdag 20:00-21:00
 • Kurstimmar: 12
 • Tillfällen: 12
 • Kursnummer: 20001
 • Pris: 1550 kr

Köpvillkor

Medborgarskolan Karlstad Herrhagen KARLSTAD

Vasagatan 8, 65222 KARLSTAD
Telefon: 054-10 21 40

Medborgarskolan Karlstad
Drottninggatan 48
65225 KARLSTAD

054-10 21 40
karlstad@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Karlstad

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare