Tillbaka till Yoga

YinYoga

 • Du tränar upp din förmåga att fokusera
 • Sömnen och din mentala energi kan förbättras
 • Din kroppsmedvetenhet ökar och du blir mer rörlig och smidig

Välkommen till yinyoga. Yinyogan är stillsam och mindre dynamisk än den form vi vanligtvis förknippar med yoga (yangyoga). Dock är den utmanande både i kropp och sinne och en djup sensation skapas. Yinyogan är en fantastisk yogaform som öppnar upp kroppen på ett fantastiskt sätt och därigenom öppnar upp för ytterligare möjligheter.

Yinyogan jobbar med ligament, bindväv och fascia till skillnad från den klassiska yogan- yang- som har fokus på musklerna i sina övningar.
Varje muskel och varje organ omsluts av fascia. Om vi inte sträcker ut fascian; bindväven kommer du aldrig kunna sträcka ut muskeln heller.

Innehåll
Vi utför positioner som vi håller mellan 3-5 minuter som är koncentrerade till höfter, rygg och lite ben. Det är då vi kommer åt fascian istället för musklerna. Vi använder kuddar och filtar för att stötta kroppen i de olika positionerna. Behaglig musik spelas i bakgrunden.

Upplägg
Kurs en gång i veckan, samma dag och tid. Eventuella uppehåll på lov bestäms inom gruppen. Varje tillfälle är 90 minuter och klassen avslutas med meditation.

Förkunskaper
Alla kan komma men om du har artros i höfter kan det bli lite krångligt eftersom man vanligtvis är mycket begränsad i sin höft. Dock kan vi lösa positionen genom att modifiera eller hitta en annan position.

Kursledare
Hej, jag heter Madelaine Eriksson och kommer från Göteborg. Jag har yogat i ca 6 år och undervisat i 2. För mig har yogan en naturlig daglig funktion i mitt liv. Det behöver inte alltid vara så fysiskt men att man lär sig känna in vad kroppen behöver just nu, just idag.
Det började med att jag fastnade för filosofin i yogan att du duger som du är och sedan utgå från det när jag utförde den fysiska formen. Yogan har olika syften, olika former och ser olika ut för person till person och det tilltalar mig. Ofta gillar jag den fysiska delen när jag får utmana mig själv både fysiskt, mentalt och själsligt. Att bli fullt närvarande samtidigt som du blir stark, smidig och uthållig det är en fantastisk kombination.
Jag gick först en grundutbildning på 100 timmar och byggde på den ett år senare med 50 timmars anatomi. I mars 2017 kommer jag bygga vidare med 3 dagars fördjupning i Forrest yoga i vars syfte att grunda mig ytterligare som lärare/ inspiratör.
Jag gillar yoga som är kreativ, lekfull och där man får möjlighet att växa. Att praktiserandet kan se olika ut varje gång.
För mig är en bra yogalärare eller yogainspiratör, som jag hellre kallar det, en person är äkta och vill få andra människor att växa och må bra i sig själva.
Välkommen till min yoga.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Inget kursmaterial behövs. Vill man sedan gå vidare är boken Yoga, den kompletta träningsboken för både nybörjare och erfarna med Inge Schöps, ISBN 978-1-4454-2051-6, väldigt informativ och bra.

Vi reserverar oss för prisändringar.

Anmälan

 • Kurslokal: Medborgarskolan Karlstad Herrhagen, Vasagatan 8, KARLSTAD (Karta)
 • Ledare: Madelaine Eriksson
 • Start: den 17 januari 2018
 • Dag och tid: Onsdag 18:15-19:45
 • Kurstimmar: 20
 • Tillfällen: 10
 • Kursnummer: 20002
 • Pris: 1500 kr

Fullsatt

Medborgarskolan Karlstad Herrhagen KARLSTAD

Vasagatan 8, 65222 KARLSTAD
Telefon: 054-10 21 40

Medborgarskolan Karlstad
Drottninggatan 48
65225 KARLSTAD

054-10 21 40
karlstad@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Karlstad

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan