Tillbaka till Utsjöskepparen

Utsjöskepparintyg inkl kanalintyget

  • Ska du segla över de sju haven är detta kursen för dig
  • Lär dig hantera alla farvatten inklusive tidvatten och strömmar.

Det har blivit allt vanligare att ta sig ned till Medelhavet eller ut på Nordsjön med egen båt. Utsjöskepparen omfattar allt du behöver känna till för att göra denna färd säker.
Vill ni bara läsa kanalintyget - anmäl er här o ledaren ringer när det är dags för det momentet i kursen. Kostnad för detta är 450 kr.

Det är ibland svårt att få ihop deltgare till denna kurs varför ni alltid ska avvakta kallelsen o/el information från kursadministratören.

INNEHÅLL
Minst ett par sammankomster anslås åt tidvattenberäkningar. Därutöver går vi igenom utrustning, nautiska publikationer, radiotrafik mm. För att färdas på Europas kanaler är det obligatoriskt med Kanalintyg. En kväll anslås åt detta. Efter avslutad kurs kan du examineras för Utsjöskepparintyg och Kanalintyg.

FÖRKUNSKAPER
Kustskepparintyget.

KURSLEDARE
Våra ledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

KURSMATERIAL
Examineringsavgift och kursmaterial ingår ej i kursavgiften.

RABATT HOS BOKUS
Ta chansen och få rabatt på bland annat kurslitteratur. Ange MEDBO14 som "Kampanjkod" och få 5% rabatt på www.bokus.com.
På www.medborgarskolan.se/bokusrabatt finns detaljerad information

Folkbildning skapar vi tillsammans i gruppen och den drivs framåt genom kunskapsutbyte. Det kan vara stort och smått, lokalt och globalt eller fysiskt och distans - det är upp till dig och din grupp. Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och byta erfarenheter och tankar. Du som individ påverkar studiecirkelns upplägg och innehåll genom ett demokratiskt inflytande.

Anmälan

Som student får du 20 % rabatt på alla kurser om du har student-
kort för universitet eller högskola.

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare