Kika in på vår betawebb

Snart lanserar vi vår nya webbplats. Vill du testa den redan nu? Sök kurser och evenemang på vår betawebb.

Tillbaka till Kombinerat förar- och kustskepparintyg

Kustskepparintyg

Denna kurs passar dig som har praktisk färdighet till sjöss och nyligen tagit Förarintyget. Utbildningstakten är hög och du får lägg lite extra tid på hemläxor. OBS för att få skriva provet för Kustskepparen krävs avklarat Förarintyg och intyg om Båtpraktik. Tala med din ledare om praktiken ifall du ej har något noterat i din blå Intygsbok. Kustskepparintyget ger behörighet att framföra fartyg som är större än 12x4 meter.

INNEHÅLL
Fördjupade kunskaper i navigering och sjökortsarbete för långfärd på öppet vatten, mörkernavigering, säkerhet och författningskunskap.

FÖRKUNSKAPER
Ett avklarat Förarintyg

KURSMATERIAL
Du ska använda ditt material från Förarintygskursen. Vi använder Navigering och sjömanskap som huvudbok. Du behöver ha passare, transportör, övningsjökort 616. TIll denna kurs tillkommer övningssjökort 61/93 resp Sjötrafikföreskrifterna tillsammans ca 250 kr. Om du behöver något av Förarintygsmaterialet så notera det i din anmälan. Vi beställer material till samtliga och fakturerar detta separat.

KURSLEDARE
Alla våra ledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem med möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

PRAKTISK NAVIGERING
För att skriva Kustskepparintyget så behövs ett intyg om praktik - dag. Se blå Intygsboken. Om så önskas kan även ett mörkerpass ordnas. Tala med er ledare om intresse och behov finns för dessa pass.

TEORIPROV
Efter avslutad kurs anordnas ett Kustskeppreprov inför förhörsförrättare godkänd av NFB. Examinationsavgift ingår ej i kursavgiften, pris 450 kronor. Du ska ha fyllt 15 år för att få skriva provet. Du ska också ha intyg på genomförd dagernavigering. Tala med din kursledare om behov av praktikpass finns.

BRA ATT VETA
Eventuell rabattorsak anges vid anmälan. Intyg krävs. Svenska Sjös kunder har 20% rabatt på nautiska kurser hos Medborgarskolan.
Kursavgiften går att dela upp på två eller tre månader utan extra kostnad.
Nautisk kompetens ger dig i många fall billigare båtförsäkring. Vid avslutad kurs/ avklarat intyg hos Medborgarskolan erhåller du rabatt hos Svenska Sjö.

RABATT HOS BOKUS
Ta chansen och få rabatt på bland annat kurslitteratur. Ange MEDBO14 som "Kampanjkod" och få 5% rabatt på www.bokus.com.
På www.medborgarskolan.se/bokusrabatt finns detaljerad information

Folkbildning skapar vi tillsammans i gruppen och den drivs framåt genom kunskapsutbyte. Det kan vara stort och smått, lokalt och globalt eller fysiskt och distans - det är upp till dig och din grupp. Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och byta erfarenheter och tankar. Du som individ påverkar studiecirkelns upplägg och innehåll genom ett demokratiskt inflytande.

Anmälan

Som student får du 20 % rabatt på alla kurser om du har student-
kort för universitet eller högskola.

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan