Tillbaka till Modedesign

Mönsterrapportering - långhelg

Mönsterrapportering i Illustrator

Skapa en mönsterrapport från din egen skiss. Under kursen få du får lära dig att från grunden skapa en mönsterrapport med mönsterfunktionen i Illustrator. En mönsterrapport behövs när du till exempel ska digitaltrycka tapeter och tyg. Den här kursen vänder sig framförallt till nybörjare i Illustrator men även fortsättare är välkomna.

INNEHÅLL OCH MÅL
Under kursen få du får lära dig att från grunden skapa en mönsterrapport med mönsterfunktionen i Illustrator. En mönsterrapport behövs när du till exempel ska trycka tapeter och tyg.
Under kursen kommer du utifrån egna skisser lära dig steg för steg att skapa en mönsterrapport för digitaltryck. Målet är att du efter kursen kan arbeta vidare med egna projekt.

UPPLÄGG
Du kommer få lära dig att digitalisera din egen skiss samt arbeta med färg och form för att slutligen skapa en mönsterrapport i Illustrator. Du får lära dig hur du sparar rapporten för leverans till ett tryckeri för digitaltryck. Anna visar dig teknikerna stegvis.

FÖRKUNSKAPER
Den här kursen vänder sig framförallt till nybörjare i Illustrator men även fortsättare är välkomna.

KURSLEDARE
Anna Holmberg är illustratör och mönsterdesigner. Hon har många års erfarenhet av att leda kurser.
Anna är utbildad biolog men bestämde sig för att byta karriär och idag formger hon grafiska motiv under namnet By Malevik. Hon hämtar sin inspiration från naturen och formger färgsprakande mönster. Anna kombinerar att skissa för hand med digitalt skapande. Hennes mönster börjar ibland i skissblocket men växer alltid fram i datorn. Hon ser det digitala skapande som kreativt och det ger henne frihet i sitt skapande. Läs mer om henne på bymalevik.com

KURSMATERIAL
Du behöver inte förbereda något inför kursen men ta med skissblock och svart penna för att rita rent din skiss på.

Dag och tid
Fredag 13:e april 18.00-20.00
Lördag 14:e april 10.00-16.00
Söndag 15:e april 10.00-16.00

Folkbildning skapar vi tillsammans i gruppen och den drivs framåt genom kunskapsutbyte. Det kan vara stort och smått, lokalt och globalt eller fysiskt och distans - det är upp till dig och din grupp. Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och byta erfarenheter och tankar. Du som individ påverkar studiecirkelns upplägg och innehåll genom ett demokratiskt inflytande.

RABATT
Alla som går en kurs hos oss får rabatt på Bokus och Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör:
http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Som student får du 20 % rabatt på alla kurser om du har student-
kort för universitet eller högskola.

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan