Tillbaka till Matlagningskurser

Nordindisk matlagning. Nyhet

Vägen till Indiens mångbottnade själ går bäst via magen: genom maten kan du upptäcka landets färgstarka kultur. Maten man äter kan avslöja ditt ursprung, din status i samhället och vilken religion man tillber. Det frodiga Indien är det perfekta avstampet för en sådan upptäcktsfärd; genom risodlingarna i Kerala Backwaters, de böljande kullarna av tebuskar i Munnar och de gigantiska matsalarna i det heliga Tirupati. Du får en unik chans att lära dig laga genuina indiska rätter!

Innehåll
Vi inleder kvällen med Sanjoos kryddskola och menypresentation och lär oss om skillnaden mellan nord- och sydindisk mattradition. Därefter får du laga 7-10 olika genuina rätter som sällan eller aldrig serveras på indiska restauranger i Sverige.

Upplägg.
Den indiske matlagningsgurun Sanjoo Malhotra bjuder generöst på expertkunskaper från sitt forna hemland. Indisk mat är en lysande blandning av smaker, färger, kryddor, näringsbalans, doft, smak och visuella intryck. Deltagarna arbetar i mindre grupper och får olika uppgifter enligt recept. Vi avslutar med att njuta av en gemensam måltid, därefter hjälper alla till att duka av och diska det sista av kärl och porslin.

Förkunskaper
Alla nyfikna är välkomna.

Kursledare
Sanjoo Malhotra, indisk matlagningsguru och eventmakare bjuder generöst på expertkunskaper från sitt forna hemland. Sanjoo håller i många kurser och event med olika teman både i Sverige och i Indien.

Kursmaterial
Recept som du använder på kursen. Kostnad för råvaror, material och recept ingår i avgiften.

Utvecklingsmöjligheter
Det finns fler kurser med Sanjoo i vårt kursutbud, men även gott om andra matlagningskurser. Se vårt kursprogram på hemsidan och hitta det som passar dig.

Bra att veta
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Den indiske matlagningsgurun Sanjoo Malhotra bjuder generöst på expertkunskaper från sitt forna hemland.

Se kommande kursstarter

Surdegsbröd, fikabröd, glutenfritt bröd – lär dig baka riktigt gott bröd på någon av våra kurser!

Se alla kurser

Frossa i choklad – lär dig göra chokladpraliner, tryfflar och sötsaker med choklad!

Se alla kurser

Lär dig dig laga, smaka. Framförallt gröna råvaror som hettas upp till 42 grader. Mat vi mår bra utav. Gott, färgstarkt och med rätt näringstänk.

Läs mer om kursen här