Tillbaka till Afrikansk dans

Västafrikansk dans med livetrummor

  • Få inblick i den afrikanska danskulturen
  • Dansa till härliga rytmer från afrikanska trummor
  • Få energi, styrka och en skön känsla

I den afrikanska dansen hittar du grunden för många dansstilar bl a jazzdans, och streetdance. I denna dansform finns allt från långsamma och graciösa till snabba och explosiva rörelser. Du använder hela kroppen och tränar spänst, koordination och kondition.

Innehåll
Ni dansar västafrikansk dans med M'bady och musiker. Ni får testa olika dansstilar, bland annat Sinté,Lamba och Soumounoukou. Sinté är en avslappnad dans med ett skönt gung. Lamba är en mer elegant dans mest förknippad med kvinnor. Soumounoukou är en energisk men ändå mjuk dans.

Med hjälp av dansen utvecklar du din styrka och kroppskontroll. Du lär dig grundtekniker i de olika stilarna. Västafrikansk dans bjuder på stora flödande rörelser!

Upplägg
Kursen går en gång i veckan i sju veckor 17.30 - 18.45. Kursen är förlagd mellan sportlovet och påsklovet.

Förkunskaper
Denna danskurs riktar sig både till dig som är nybörjare och dig som dansat förr.

Kursledare
M'bady Mansaré är professionell dansare och musiker från Guinea i Västafrika. Han kommer från en familj av dansare och musiker och började uppträda redan vid 5 års ålder i dans och akrobatik. M'bady har undervisat i 16 år i Guinea, Senegal och Sverige. Hans dansstil är mjuk och dynamisk med flödande rörelser. Han tycker att tålamod och positiv energi är viktigt när han undervisar och vill att alla elever ska känna sig glada och nöjda.”

Bra att veta
Ha bekväma kläder som du kan ta ut rörelser i.
Dusch och omklädningsrum finns.

Kallelse/faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Dela med dig av din kunskap, inspirera andra och utvecklas själv! Som kursledare på Medborgarskolan blir du en del av folkbildningen och får en unik möjlighet att dela med dig av ditt intresse och det du brinner för.

Läs mer och ansök här!

Vi erbjuder professionella utbildningar för professionella människor - nu utökar vi kursutbudet med Företagsutbildningar i hela Mälardalen. Läs mer om lediga tjänster och ansök idag!

Läs mer

Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför är vi på Medborgarskolan i Mälardalen sedan hösten 2016, miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

Läs mer om vårt Miljöarbete

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor