Kika in på vår betawebb

Snart lanserar vi vår nya webbplats. Vill du testa den redan nu? Sök kurser och evenemang på vår betawebb.

Tillbaka till Friskvård

Zonterapi för husbehov Helgkurs

  • Kom i bättre form
  • Förebygg ohälsa

I kroppen finns det ett ”kabelsystem” från huvudet ut till händer och fötter. Här flödar vår livskraft och livsenergi. När vi blir sjuka eller mår dåligt av någon anledning ändras flödet i systemet. Vårt välbefinnande hör ihop med energiflödet. Under helgen lär vi oss zonterapi som kan höja just livskraften och livsenergin.

Innehåll

· Var kroppens olika delar och organ sitter under foten
· Kontraindikationer (= när man inte kan utföra)
· Reaktioner som kan uppstå under en behandling.
· Reaktioner som kan uppstå efter en behandling.
· Artikulering av fotens leder.
· Fotmassage.


Upplägg
Kursen genomförs under en helg, lördag och söndag 08.00-16.45 med en timmes lunchpaus.

Förkunskaper
Inga förkunskaper behövs.

Kursledare
Seija Kärkkäinen har en gedigen utbildningsbakgrund med massageterapi utbildning samt zonterapiutbildning från Axelsons Gymnastiska Institut. Hon är certifierad av Branschrådet Svensk Massage. Seija har även under en längre tid undervisat som yrkeslärare på massageterapeututbildningen på Axelsons Gymnastiska Institut.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Kompendium delas ut vid första kurstillfället. Kostnad för massageolja tillkommer, ca 60 kr. Betalas kontant till ledaren på plats.

Vi reserverar oss för prisändringar.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.


Bra att veta
Använd ditt friskvårdsbidrag hos oss! Denna kurs är godkänd enligt Skatteverkets kriterier för "motion och enklare friskvård". Vi tar emot Friskvårdskuponger samt Friskvårdschecken. Massagebänkar finns på plats i lokalen. Det kan vara bra att ta med en egen handduk. Möjlighet att värma lunch i micro finns i vårt kök. Kylskåp/frys finns även i köket.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor