Tillbaka till Dans

Dans - Balett för vuxna nivå 1-2, lugn takt

 • Träna smidighet och taktkänsla
 • Få bättre kroppskontroll
 • Ha roligt

Innehåll och mål
Drömmer du om tåspetsskor och tyllkjolar? Du får börja med att träna grundläggande balettsteg och positioner. I enkla övningar på golvet och vid barren arbetar du efter din egen kropps förutsättningar och övar smidighet, styrka och balans. Redan första lektionen får du pröva att dansa enkla kombinationer på golvet och utveckla din musikalitet.

Förkunskaper
Du behöver inga förkunskaper, och vi arbetar i lugnt tempo. Du arbetar på individuell nivå, kursen är lämplig för dig som vill börja dansa som vuxen och inte har så mycket tidigare erfarenhet av dans. Du kan gå flera terminer i samma grupp. Kursen vänder sig till vuxna, men du är välkommen från övre tonåren.

Kursledare
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Din lärare sammanställer ett kursmaterial lämpligt för gruppens nivå. Vänta med att köpa nya träningskläder till efter första kurstillfället då din lärare går igenom vad du ska tänka på. Du klarar dig bra med vanliga mjuka tränings- eller danskläder och strumpor.

Bra att veta
Uppehåll 26/2, 2/4 och 30/4.
Den här gruppen arbetar i lugnt tempo och passar bäst för dig som inte dansat tidigare. När du börjar dansa balett som vuxen är det viktigt att du är uppmärksam på din egen kropp. Har du sedan tidigare problem med knän, fötter eller leder kan utåtvridningar och vissa positioner innebära olämplig belastning. Det är viktigt att du i så fall stämmer av med din läkare eller sjukgymnast om balett är lämpligt för dig innan du anmäler dig.

Du kan stanna flera terminer i samma grupp, när det är dags att gå vidare till nästa termin rådgör du med din ledare om vilken grupp som passar dig bäst.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

 • Kurslokal: S:t Eriks Gymnasium, Polhemsgatan 35, ingång från gården, port A5 (Karta)
 • Ledare: Tiiu Kokkonen
 • Start: den 19 februari 2018
 • Dag och tid: Måndag 18:00-19:15
 • Kurstimmar: 10
 • Tillfällen: 10
 • Kursnummer: 21255
 • Pris: 2000 kr

Köpvillkor

S:t Eriks Gymnasium

Polhemsgatan 35, ingång från gården, port A5,
Telefon: 010-157 63 61

Stockholm
Hagagatan 23, Box 19193
104 32 STOCKHOLM

010-157 63 61
info.sthlm@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Stockholm

Drömmer du om tåspetsskor och tyllkjolar? Du får börja med att träna grundläggande balettsteg och positioner.

Balett

Med ett presentkort från Medborgarskolan kan mottagaren själv välja och vraka från vårt breda utbud av kurser och föreläsningar.

Ge bort ett presentkort

Gå en av våra diplomutbildningar! För dig som vill byta yrke eller inriktning!

Läs mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter, roliga tävlingar eller unika kampanjerbjudanden.

E-postadress