Kika in på vår betawebb

Snart lanserar vi vår nya webbplats. Vill du testa den redan nu? Sök kurser och evenemang på vår betawebb.

Tillbaka till Piano

Dragspel, enskild undervisning

Dragspel är ett fantastiskt instrument, speciellt om man älskar franska valser, argentinsk tango, irlänska jigs eller reels, finskt svårmod, underbara jazzballader, eller varför inte svensk folkmusik eller en Evert Taube-vals?

Innehåll
Individuell undervisning i dragspel från nybörjare till mer avancerad nivå där vi utgår från dina förutsättningar och önskemål om inriktning, men där vi också jobbar med att bredda insikter och förmågor i olika stilar och tekniker. Är du nybörjare eller kanske bara har spelat en kortare tid kan du ha stor hjälp av att så mycket som möjligt i ditt spelande blir rätt från början. Spelar du, eller har du ett pianodragspel eller knappdragspel? Det går bra vilket som. Spelar du dur-spel? Då kan vi dessvärre inte hjälpa dej i denna kursen.

Upplägg
Lektionerna sker enskilt med en dragspelslärare fem veckor i rad på samma dag och tid. Lektionstiden är 30 minuter men om du önskar längre lektioner finns det möjlighet att boka dubbellektioner. Undervisningen sker under eftermiddagar och kvällar men inte på röda dagar. Om du har önskemål på dag och tid, uppge det vid anmälan.

Förkunskaper
Du behöver inte ha spelat dragspel tidigare för att ta enskilda lektioner hos oss. Undervisningen anpassas efter dina önskemål och behov. Därför passar denna undervisningsform både dig som är helt nybörjare och dig som vill utvecklas och utmana dig själv.

Kursledare
Ulf Bornstein är utbildad musiklärare i Göteborg. Han spelar själv pianodragspel. Han har varit verksam som deltidsmusiker och spelat irlänsk folkrock, latinamerikansk musik, tango av olika slag, italienska schlagers mm. Som lärare tycker han det är väldigt viktigt att inlärningen och utövandet är lustfyllt och han utgår i första hand från elevernas egen musiksmak och intressen.

Utvecklingsmöjligheter
När du har spelat dina bokade lektioner kan du välja att köpa till fler lektioner. Då kan du behålla den tid och dag du har valt och fortsätta utveckla ditt dragspelande. Meddela kursadministrationen så hjälper vi dig.

Bra att veta
Medtag eget instrument och eventuella önskemål på låtar.

Om du har fått förhinder och inte kan komma på en lektion, ber vi dig meddela detta 24 timmar innan planerad lektion. Vid senare återbud räknas lektionen som förbrukad.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor