Tillbaka till Engelska

Engelska - afternoon tea, lätt konversation, senior

  • Vår tids internationella språk
  • Enligt vissa beräkningar talar över en miljard människor engelska

Låt dig frestas av tanken på vackra brittiska trädgårdar, pittoreska byar och en brittisk atmosfär. Att behärska det engelska språket ger dig möjlighet att konversera med människor från andra nationaliteter i många olika sammanhang. Håll dina engelskakunskaper vid liv under en härlig afternoon tea i språkets tecken!

Innehåll
Under denna konversationskurs fokuserar vi på det praktiska vardagsspråket. Vi samtalar på lätt engelska om ämnen som gruppen finner intressanta. Vi övar på att prata engelska och lär oss använda språket otvunget och varierat samtidigt som vi utökar ordförrådet. Medborgarskolan bjuder i samband med kursstarten på en afternoon tea-fika.

Upplägg
Kursen går en gång i veckan i åtta veckor, samma dag och tid. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans i gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle. Kursen omfattar 2x45 minuter per kurstillfälle.

Förkunskaper
Du kan lite engelska sedan tidigare men vill öva på att konversera.

Kursledare
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Ingen kursbok används under kursen utan vi använder oss av annat material. Denna konversationskurs fokuserar på den muntliga delen av språkinlärning.

Bra att veta
Du får en faktura/kallelse med definitivt startdatum skickad till din angivna e-postadress.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning

Någonstans i vårens kursutbud finns en kurs som är för bra för att vara sann, lite för knäpp, lite för udda. Kan du hitta den?

Tävla om 5 st presentkort á 1 500 kr!

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare