Tillbaka till Retorik

Retorik - våga tala

Hoppas du att någon annan tar presentationen eller talet? Är du ovan talare och känner obehag inför ett framförande behöver du börja med att förbereda dig mentalt och bli trygg i situationen. På ett lättsamt och roligt sätt tränar vi röst, avspänning, kroppsspråk och framträdande.

Innehåll och mål
”Våga tala inför grupp” vänder sig till den som känner stort obehag inför att tala inför grupp och helst vill slippa. I ”Våga tala” avsätts två tillfällen till förberedelse inför talarsituationer med hjälp av mental träning, medan själva ”talardelen” motsvaras av de moment som man arbetar med i ”Tala inför grupp”.

Vi börjar med att träna avspänning, skapa positiva målbilder, förbättra självbilden och hittar en känsla av kontroll. Vi går vidare med praktisk träning av röst, tal och framförande och tränar in korta tal. På ett lättsamt och roligt sätt tränar vi rösten, avspänning, naturlig andning, kroppsspråk och framträdande.

Förkunskaper
Du behöver inte ha några förkunskaper, nivån anpassas efter deltagarna. Din utveckling är individuell, och bygger på dina erfarenheter och din personlighet.

Kursledare
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Du behöver inte köpa någon kursbok, det material vi använder får du av din kursledare.

Bra att veta
Du får en faktura och kallelse med definitivt startdatum skickad till din angivna e-postadress.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

0300-69 01 70

Lokalkontor i Region Väst

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning

Någonstans i vårens kursutbud finns en kurs som är för bra för att vara sann, lite för knäpp, lite för udda. Kan du hitta den?

Tävla om 5 st presentkort á 1 500 kr!

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor